Laane: järgmisi suuri vaktsineerimisi pole oodata enne maikuud

BNS

Pühapäeval vaktsineerib Läänemaa haigla sada üle 65aastast inimest. Foto: Urmas Lauri
Vaktsiin. Foto: Urmas Lauri

Haigekassa juht Rain Laane märkis esmaspäevasel pressikonverentsil, et järgmisi suuri vaktsineerimisi pole oodata enne maikuud.

„Eelmisel nädalal tehti 40 386 vaktsiinisüsti ning kokku on tehtud veidi alla 300 000  vaktsineerimise. Püsime tempos 35 000-40 000 süsti nädalas. Nädalavahetusel tehti17 000 vaktsiinisüsti,” ütles ta.

„Kokkuvõttes saadi päris hästi hakkama. Üksikud juhtumid olid Tallinnas, kus raviasutused võtsid iseseisvalt vastu otsuse ja võtsid nooremaid inimesi süstimisele. Sellest tekkis paras segadus,” nentis Laane.

Laane sõnul tuleb kõigepealt panustada eakate inimeste vaktsineerimisse, kuna neil on suurem risk sattuda haiglasse ja haiguse kulg on tõsisem. “Isetegevuslikud otsused, kus lubatakse nooremaid süstima, ei ole aktsepteeritavad,” ütles ta.

„Kiidusõnad lähevad vaktsineerimise toe ja korralduse eest Tallinna linnavalitsusele. Oli näha, et paaripäevase etteteatamisega on võimalik püsti panna vaktsineerimiskeskused ja telefoni tugi ka. Oleme muidugi nädalavahetuest palju õppinud, kuid järgmist suurt vaktsineerimist ei ole oodata enne maikuud,” kinnitas ta.

Laane sõnul on Eesti vaktsineerimistempos Euroopa Liidus kolmandal kohal Ungari ja Malta järel.

„Teisipäeval on oodata 26 000 doosi Pfizerit, kuid sel nädalal Modernat ja AstraZenecat Eesti ei saa. Pfizerist läheb osa teiseks süstiks. Neljapäeval jõuab see perearstideni ning seal jõuavad reedel ja nädalavahetusel eakateni,” märkis

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments