0

Parim tekstiilikunstnik on Ülle Saatmäe

Ülle Saatmäe. Foto: erakogu

25. märtsil kogunes virtuaalselt loomevaldkonna esindajatest koosnev žürii, et tunnustada tekstiilikunstnike 2020. aasta erialast tegevust. Preemia Aasta Tekstiilikunstnik laureaat on Paatsalust pärit Ülle Saatmäe, kirjutas Postimees.

Saatmäe pälvis preemia jätkusuutliku looduslähedase temaatika ja teostuse veenva rakendamise eest, sidudes tervikuks kodukoha looduse ja taimestiku, looduslikud värvid ja taimetrüki ning loodusfotograafia. Tema valikud olid esitletud näitustel „Taimsed hetked“ (Vatla mõis) ja „Rippuvad aiad“ (Hop galerii).

Saatmäe  veedab Paatsalus praegugi enamuse oma Tallinnas tekstiilidisainerina töötamisest vabaks jäävast ajast, olles tihedas kokkupuutes kodukoha looduse ja taimestikuga ning kus valmivad suurem osa tema taimedega trükitud kangastest ja loodusfotodest. Lisaks kunstiakadeemia tekstiilikunstniku ning Tallinna ülikooli kunstiõpetaja diplomile on Saatmäel varasemast ajast ka Räpina sohvoostehnikumi agronoomi diplom, tänu millele on tal oluliselt parem ettekujutus taimede hingeelust kui vaid nende kokkupuutekohadest tekstiiliga. Lisaks tekstiilikunstile ja tööle tekstiilidisainerina paelub Ülle Saatmäed ka fotograafia, eelkõige loodusfotograafia.

Kuigi Saatmäe loodusfotod ja taimetrükis tekstiilid on mõlemad ka omaette näitusena vaatamisväärsed, siis ühes ruumis omavahelises sümbioosis tekib neist hoopiski uus, sügavam ja tähenduslikuma sisu ja sõnumiga väljapanek.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz