3

Kaja Kallas: Briti tüve levik viib riigi lukku

Avatar

BNS

Reformierakonna esimees riigikogus. Peeter Langovits

Peaminsiter Kaja Kallas märkis esmaspeäval oma sotsiaalmeediapostituses, et COVID-19 olukord Põhja-Eesti haiglates on erakordselt kriitiline ning kui Briti tüve ulatuslik levik tõele vastab, siis tuleb riik lähemal ajal lukku panna.

“Igapäevaselt tuleb juurde COVID-19 haigeid, kel on raskusi hingamisega, kõrge palavik, vajadus arstide, õdede ja hooldajate tähelepanuks ja toeks. Voodikohtade arvu COVID-19 haigete jaoks küll tõstetakse, kuid kuskil tuleb piir vastu. Tegeleme ühelt poolt sellega, et leida haiglatesse täiendavat tööjõudu. Aga teiselt poolt peab ja saab meist igaüks andma oma panuse, et uusi nakatunuid juurde ei tuleks,” kirjutas Kallas.

“Minuni on jõudnud info, et Eestis levib COVID-19 viiruse niinimetatud Briti tüvi ulatuslikumalt, kui siiani arvatud. Oluliselt ulatuslikumalt. Briti tüvi on agressiivsem ja nakatavam tüvi kui teised, mis seletab ilmselt Eesti nakatumise kiiret kasvu. Kui see info, mida kontrollime, tõele vastab, siis tähendab see, et peame oma riigi lähemaks ajaks lukku panema,” märkis ta.

Tema sõnul tuleb distantsõppele saata kõik lapsed ja noored, keda on võimalik ja kinni panema kõik kohad, kus on inimestevahelised kokkupuuted ehk nii kaubanduse kui ka toitlustusasutused, välitingimustes meelelahutuse ja avalikud üritused ning seda nii kontaktide piiramiseks, kui ka töötajate kaitseks, kes koju jääda ei saa.

“Me ei ole veel selle viirusega elama õppinud nii, et saaksime oma igapäevaelu võimalikult ohutult jätkata, mistõttu on ulatuslikud sulgemised vajalikud. Loodame sel ajal, kui ühiskond on suletud, keskenduda vaktsineerimisele, et võimalikult palju inimesi haigusriskist välja tuua,” tõdes Kallas.

Kallas peab peaministrina vajalikuks kehtestada järgnevad piirangud: õppeasutused, sealhulgas alglassid lähevad distantsõppele, välja arvatud erivajadusega lapsed ja nendega tegelevad õppeasutused ning põhjendatud erandid, mis tagavad laste koolides viibimise piiratud ja turvalises mahus.

Tema hinnangul tuleb sulgeda kogu kaubandus, välja arvatud apteegid, toidupoed, loomapoed, prillipoed ning lahti jääb vaid kauba väljastamine välitingimustes ning drive-in müük, samuti tulks sulgeda toitlustus ning lahti jääks vaid toidu kaasamüük.

Sportimine ja huviharidus oleks Kallase sõnul võimalik üksnes üksi, ilma treeneri või partnerita.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Nii on
Nii on

Kui midagi ei tee, siis ei saa ka eksida. Hetkel kõige suurem viga on tegevusetus. Muud ei kuule kui paneks ja teeks. On vaja panna ja teha. Kui vastutus on võetud, siis tuleb ka vastutada. Keegi ei garanteeri ,et võib valesti minna aga vähemalt on üritatud.

jamps
jamps

peaminister , kes ei suutnud hommikul terevisioonis ajakirjaniku küsimustele vastata … keerutas – keerutas , siis küsis ajakirjanik .. kas suudad kriisikomisjoni juhiks asuda ? .. ja keerutas edasi …..
nägu oli niigi bläss ja häbelik … oli nii ehmatanud , et aeg läheb järjest hullemaks kus peab tegema hulle tegusid , mida reform oma suurimas hirmuunenäos pole näinud. jeah, päikesetõusjad .. sama saamatud kui kogu see muu euroopa.

eestlane
eestlane

Kes see Kaja Kallas veel on?

wpDiscuz