PPA: eelmisel nädalal tabati neli pisivarast

Lääne Elu

info@le.ee


Eelmisel nädalal alustati Haapsalu politseijaoskonnas kuut kriminaalmenetlust ning üheksat väärteosasja menetlust.

„Nädala jooksul alustati Haapsalu politseijaoskonna poolt menetlust üheksas väärteoasjas. Seitsme juhul neist oli tegemist liiklusalaste süütegudega, kus kolmel juhul fikseeriti piirkiiruse ületamine, ühel juhul tabati joobes sõidukijuht ning fikseeriti ka liikluskindlustuseta ja tehnonõuetel mitte vastava sõiduki juhtimine,” loetles Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanem Indrek Tohter.

“Viimaseid rikkumisi on lihtne ära hoida, kui iseteenindusportaalides teha vastavad märkmed, mis saadavad kindlustuse lõppemisel või tehnilise ülevaate läbimiseks meeldetuletuse,” selgitas Tohter. “Politsei puutub üsna tihti kokku uuemate autode kasutajatega, kellel on lihtsalt kahe aasta jooksul ununenud käia sõidukiga ülevaatusel. Selle vältimiseks ongi hea vastavad meeldetuletussätted teha läbi portaali https://www.eesti.ee/.
 
Nädala jooksul alustati kuut kriminaalmenetlust, kus neljas episoodis oli tegemist kauplustest korduvate pisivargustega. Ühel juhul aga juhtis inimene mootorsõidukit alkoholijoobes. 
 
“On näha, et peale lume sulamist on liikluses järjest enam lapsi, kes liiklevad jalgrattaga. Kuigi paljud lapsed peavad olema distantsõppel, ei tähenda see, et lapsed ei võiks õues liikuda vastavalt terviseameti poolt kehtestatud nõuetele. Kuid siinkohal palve lastevanematele, et lisaks tervisenõuetele peab jälgima ka seda, et rattad oleksid varustatud helkurite ja kellaga ning tehniliselt korras. Samuti, et oleks tagatud ratta lukustamisvõimalus ning peas oleks rattakiiver. Ilmselgelt peab laps teadma ka liikluses olevaid ratturile kehtivaid nõudeid. Seda kõike sellepärast, et päeva lõpuks oleksime kõik tervelt kodus,“ ütles Tohter.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lutikas
3 aastat tagasi

Mitu korda näinud, kuidas ühed ja samad vene näod võtavad Maximas taga nurgas osakonnas viinapudeli ja panevad selle korvi. Kassas makstakse ainult limonaadi eest. Õues tiritakse pudel taskust välja ja kukutakse kohe kummutama. Maxima olete kokku lugenud mitukümmend või mitusada pudelit kuus puudujääk tuleb?
Kusjuures tegu umbes 50-ste vene tontidega.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Lutikas

selle kaduvväikse osa maksavad teised kliendid kinni. Puudujäägi korral tõstetakse mõne sendi võrra mingi kauba hinda ja nii saab tasakaalu jällegi.Või noh peaks saama, aga igakord ei saa

Marts
3 aastat tagasi
Reply to  Lutikas

Kui näete sellist asja, siis peaks kaupluse turvamehe tähelepanu sellele juhtima. Tundub, et turvamehed ise ei viitsi rahvast jälgida.

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Marts

turvamehed lahti lasta ja Lutikas tööle võtta! Tal näib luuramiseks annet olevat!