Läänemaale lisandus 30 koroonaviirusega nakatunut (täiendatud 12.12)

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäevaga testiti koroonaviiruse suhtes 73 läänlast, kellest 30 ehk 41,1% osutus positiivseks.

Läänemaale lisandunud 30 nakatunut on senini Läänemaale lisandunud nakatunute rekord. Eelmine rekord saavutati eile, kui lisandus 20 uut haigestunut. Varem oli ööpäevaga kõige rohkem nakatunud 12 inimest.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Läänemaal 665, mis on samuti läbi aegade kõrgeim näit. Eestis keskmiselt on 100 000 elaniku kohta haigestumus 1121,5. Üle 1000 on näit Saaremaal (1904), Lääne-Virumaal (1128), Ida-Virumaal (1254) ja Harjumaal (1453).

Üle Eesti analüüsiti ööpäevaga 8299 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 1467 ehk 17,7% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 813 inimesel. 603 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 178, Tartumaale 97, Saaremaale 72, Lääne-Virumaale 62, Pärnumaale 46, Viljandimaale 39 ja Läänemaale 30 uut positiivset testi. Võrumaale lisandus 21, Raplamaale 19, Järvamaale 17, Hiiu- ja Jõgevamaale 14, Põlvamaale 13 ja Valgamaale 10 uut nakkusjuhtu. 22 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Hommikul vajas haiglaravi 555 patsienti, kellest 11 oli Läänemaa haiglas.

Haigla ravijuhi Alge Vare ütles, et keskpäeval saatsid nad ühe patsiendi reanimobiiliga Tallinna haiglasse, sest vajas hingamisaparaati.

Läänemaa haiglas oli täna keskpäeval koroonaviiruse tõttu ravil üks läänlane, kaks hiidlast, ülejäänud seitse patsienti olid Tallinnast.

Ööpäevaga suri Läänemaa haiglas üks koroonaviirust põdev inimene. See oli teine koroonaviirusega nakatunud inimese surmajuhtum siinses haiglas. Tegemist oli Tallinna inimesega.

Eestis on COVID-19 vastu vaktsineerimisi tehtud 84 179 inimesele, kaks doosi on saanud 37 369 inimest. Läänemaal on vaktsineerimine lõpetatud 747 inimesel, vaksineerimine on pooleli 792 inimesel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
76 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
naine
3 aastat tagasi

ja kus pn peaminister oma plaaniga….sellisel kriitilisel ajal vajab rahvas toetust. Age ei tule sealt midagi. Küll aga oli kõva kritiseerija opositsioonis……nüüd pole näga ega kuulda.

En.
3 aastat tagasi
Reply to  naine

Peaminister ei saa oma mehesõna öelda, sest tänaseks ainuvõimalik lahendus – lauskarantiin – tooks kaasa RE populaarsuse suure languse. Üks on selge: elanike veenmine järgida rangeid piiranguid vabatahtlikult ei tööta. Ent mida kauem laussulgemist edasi lükata, seda enam kindlustab Eesti maailmas enimnakatunud riigi esikohta ja kohalike kaardimooride ennustused hakkavad täituma.

Harald
3 aastat tagasi

Siin peaks nüüd sekkuma Wagneri üksus

Pamp
3 aastat tagasi

Meil on vist Nõukogude Liit siin tagasi, et salastatakse haiguse koldeid.
Võin teile teatada, et Nurme vabrikus on tänase 30-e seas paarkümmend koroonaga nakatunut.

Keda
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Ise elad Tallinnas? Milleks jama ajada inimestele ja veel suuremat hirmu külvata!!! Külarahvas niigi kardab eiteamida. Te ei ole hea inimene. Pealegi, koroona kohta valeinfo levitamine on täitsa kriminaalselt karistatav !

Pamp
3 aastat tagasi
Reply to  Keda

Valeinfo kohta? Tead, mis asi on üldse valeinfo?
Pealegi ma ei ela Tallinnas. Olen Haapsalus sündinud ja siin kogu aeg elanud. Vahepeal ka Tallinnas, Helsingis, Oslos, USA-s jne.
Loll oled ja pealegi rumal.

Keda
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Tean küll mis on vaeinfo. Valeinfo on ka sama asi, kui üritada külvata pahatahtlikult paanikat levitades pooltõdesid või kontrollimata andmeid. Praegusel juhul te väidate, et Nurme vabrikus on 30 töötaja seas 20 haigestunut covid viirusesse. Kas see on tõde või vale?

Pamp
3 aastat tagasi
Reply to  Keda

Mis ma pean nüüd sulle ette kandma või? Jagad siin miinuseid tont, ise elad kuskil koopas või mudaaugus. Tuttav inimene, kes Nurmes tööl teatas ise, et on positiivne. Seal toimus laustestimine kõigile töötajatele. Mine küsi kasvõi Kastani poe müüjatelt, kõik teavad seda, sest linn väike.

Keda
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Tubli raport! 5, aga piiiiiikkka miinusega. Järgmine kord palun ilma tontide ja koobasteta! Need ei kuulu teemasse hetkel.

Eesliin.
3 aastat tagasi

Kaugel järg süstimistega Läänemaal? Ei jõua ära oodata. Ikka ei ole kippu, ega kõppu, kunas siis järg tuleb? Ka eesliinil töötav.

Silde panfiilovkast
3 aastat tagasi

Coroonat vist ikka ei ole. Kõik räägivad, et pole ja hoopis 5g või midagi sellist. Küüslaauk aitab ja klistiir.

kas on?
3 aastat tagasi

5g arenguga levib ka nn covid viirus. Suurendati ju mitmekordselt kiirgust ehk elektromagnetvõnkeid. Inimesele mõjus kohe, ära arva, et linnugripp mida nii nimetatakse praegu tuli tühja koha pealt. Linnud tulid tagasi soojalt maalt, siin kiirgusega ei pea vastu. Millegipärast Aafrika mandril puudub külades covid, kuigi käidi testimas, ainult suuremates keskustes on, kus ka 5 g leviala on võimaldatud. Silde olete õigel teel.

Silde panfiilovkast
3 aastat tagasi
Reply to  kas on?

Kas aafrikas on tammetõrud ka pruunid või on kollased. Meil olid noortel tammedel kõik võrsed kollased. Ära arvasid. 5g.

kas on?
3 aastat tagasi

see oleneb piirkonnast. Aafrika on suur ja lai, mitukümmend väikest Eestit mahub sinna ära, täpsemalt 57. Nendes piirkondades kus mina olen käinud, ei ole täheldanud tammepuude kasvu niiväga. Ei usu, et ülelüldse tammetaolist on seal kasvanud. Tamm vajab palju vett ja vähemasti kesk aafrikas ei ole seda piisaval määral. Sealsetele kohalikele jahu ja kruupe viies veoautokastitäitega nägime, et kohalikud lapsed närivad mingeid puuvõrseid. Kas need meie tammetõrude moodi olid, kui siis natukene, kuid ei usu, et see meie tammepuu sugulane võis olla, aga mine sa tea, ma pole hariduselt bioloog, kuid huvitav küsimuse püstitus teie poolt. 5g levi sealsetes regioonides… Loe rohkem »

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  kas on?

Käisin ka Aafrikas ja panin tähele, et jube jämmedad telefonitraadid on postide küljes! Miks küll?

kas on?
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Jah nii Tai reisil käies, kui ka nüüd Aafrika mandril aitamise missioonil olles, oleme seda näinud küll. Nagu mainisin ennemalt oma kommentaarides, siis tõepoolest ei leidu nendes maades seda luksust võrreldes meie kodukohaga, vähemalt nende traatide osas. Samas on need inimesed, kes elavadki kaugel igasugusest meiemõistes tsivilisatsioonist ja 5 g mobiililevist, on nii õnnelikud, kingid neile real madridi kasutatu jalka särgi ja kulunud jalgpalli, mida kõike inimesed ona kaasa andnud, siis nende jaoks on see suur suur asi, naeratavad ja teevad tantsu . See on midagi, sellist stressi ma ei kohanud nagu meil. Loogiline ka, seal ei suruta peale mitte… Loe rohkem »

Silde panfiilovkast
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Arvan, et kaugekõnede jaoks?

To silde panfilovkast
3 aastat tagasi

Sulle vist on juba tehtud klistiiri, aga miskit läks sassi – valesse otsa pandi voolik. Sellest ajast tulebki sul suust seda, mis teistel allkorruselt…

Silde panfiilovkast
3 aastat tagasi

Kui vedusid vaja saan ära teha? Kand ja saabas ja sammu mul on ja enam ei joo ka ning näopunetus vist päris tagasi ei tõmba aga mönus on olla. Saaks panna asjad käima ja tööd teha. Uurin mis sa hundinaha eest tahad või vahetaksid aindrinaha vastu?

EKRE
3 aastat tagasi

See Korruptsiooni- Koalitsioon viib Eesti majanduslikku ja demograafilisse pankrotti veel enne uusi valimisi, kui uut Riigipööret vahepeal ei toimu!

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  EKRE

Tegele siis sellega

Keda
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

nagu näha, siis tegelebki ju, kutsub üles riigipööret sooritama. Kaigastega ei saa minna, peab olema ikka tuge ka, nagu jaanuaris tehti, täitsa ilma mingisuguse mässuta. Matsid ei saanud mitte midagi aru, elavad rahus edasi

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Keda

Aga teie ärge varastage kohvimasinaid ja ärge võtke altkäemaksu!

Keda
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Korruptsioonikahtlusega erakonnad on ju just praegu võimul, või ma ei saa aru teist!? Võibolla väljendasite enda valesti?

Lutikas
3 aastat tagasi

Räägite siin maski kandmisest. Niipalju, kui mina näen, siis lastele see ei kehti. Ma ei räägi siin imikutest, aga 7-14a vanused lapsed kõnnivad vabalt poodides maskita ringi. Ise nad põevad märkamatult ja on seejuures põhilised levitajad. Mul mitu tuittavat Tallinnas, kes said koroona just laste käest, mille need koolis üles korjasid.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Lutikas

Mina näiteks enda lapsel ei lubagi hetkel poodi minna.

Kedagi
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Eks paanika teeb ogaraks muidugi.

Lapsed
3 aastat tagasi
Reply to  Lutikas

on meil priviligeeritud klass. Neil on vaid õigused. Kõigil teistel on vaid kohustused.

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  Lutikas

mõned siin fännavad jah selle maski teemaga. See ei tähenda, et kõik oleks seda usku pöördunud!

Kedagi
3 aastat tagasi
Reply to  Lutikas

kohe mitu tuttavat jah? Kirjuta veel mingeid legende, väiksel külarahval hea lugeda.

rae
3 aastat tagasi
Reply to  Lutikas

Maximas tegi kassiir kahele maskita tüdrukule märkuse. Nemad vastu, et nad ei pea kandma. Neil selline arusaam…

Antti Berliinast
3 aastat tagasi
Reply to  rae

väga õige, lapsed on teravama mõistusega, kui vanad külaelanikud! Kõrvalt vaadates ja lugedes selle teema all kommentaare, siis te olete küll ikka väga segasel teel. Tean, et hirm tundmatu ees kütab kirgi, aga noo olge realistid ometigi! Nii väike tupikkohake, anna kannatust, ostate ja kannate korralikult maskikesi, et nagu mismõttes? Tublid jah, aga siiski ilma mõtteta, terve kannab terve inimese vastu. Mida või keda te hoiate? TEIL seal polegi ju mitte kui midagi!!!! Iga päev linnavahel käies jõllitate vastutulijat kurja näoga…potensiaalne surmatooja. RAHUNEGE MAHA INIMESED!!!! Pealegi see pole surmatõbi!

Miralda
3 aastat tagasi

Sa anna allkiri, et ei vaja mingit arstiabi kui koroona külge haagib, siis vaatame edasi, kaua sa tuututad!

Keda
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Kas teie gripi või malaaria pärast ka nii pöördese olete läinud? Kui lehes andmeid ei jagata, siis pole paanikaks põhjust onju? Võin tuua võrdluseid ka , kui te ise ei taha otsida ja lugeda silmaklappidega indiviid!

kirbumustus
3 aastat tagasi

on see vaktsioneeritute arv 87tuh., meil rahvast 1.4 milj ja me peaks sõjaks valmis olema, uus sõda ongi keemiasõda, aga me oleme alasti

Kedagi
3 aastat tagasi
Reply to  kirbumustus

Milline sõda? Küta aga veel paanikat juurde, mõned siin niigi juba maskiteemast vapustuse saamud.

valitus
3 aastat tagasi

oleks pidanu igal pool söögikohad kinni panema, mitte ainult Harjumaal..

Tõesti
3 aastat tagasi
Reply to  valitus

AMMU Oleks aeg olnud-ebanormaalne,kuidas väikestesse kùlapoodidesse sajavad kambad sisse ei maske ees,ei tehta deso ega midagi…

Valdo
3 aastat tagasi

Lugupeetud kaaslinnlased, õues on kevade hõngu tunda. Vähem vihkamist.
T. Valdo

KodanikS
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Kevadehõngu võib ju olla, aga näha küll pole. Pigem minnakse istutakse söögikohta maha selle asemel, et õues jalutada.

Tom naabermajast.
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Ja see kevadehõng ongi värskete pruunide junnide kujul lume alt päikese kätte tulnud. Valdo,kevadehõngu sullegi pük.. sorri,maski sisse!

Valdo
3 aastat tagasi

Tere naabrimaja Tom
Elu on ilus, oska nautida seda.

To Valdo
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Naudi, hinga, aga püsi kodus, ära teisi oma hapnikuga nakata

Tom naabermajast.
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Tere Valdo. Naudingi seda täiel rinnal,kuid paratamatult kripeldab kuskil midagi. Äkki on kevad kubemes… ok,asja juurde. Kevadehõng ei tõmba meid sellest jamast välja. Päike ka ei tõmba. Vihkamine veidi aitab,kui käratada kuklasseköhijale,et astugu paar sammu tagasi. Iial ei tea…

To Valdo
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Mine ja hinga seda kevadist covid õhku. Loodetavasti saad ka suvel oma kopse täita…