9

Läänemaa keskmine palk langes enam kui sada eurot

Foto: Pixabay
Kaart: statistikaamet

Statistikaameti andmeil möödunud aastal küll Eestis keskmine palk kasvas, kuid Läänemaal hoopis langes keskmine palk enam kui saja euro võrra ehk 9,4%, mis on maakondade võrdluses suurim langus.

Kui 2019. aastal oli Läänemaa keskmine palk 1274 eurot, siis möödunud aastal oli see langenud 1155 eurole, mis on 21 eurot rohkem kui 2018. aasta keskmine palk.

Umbes saja-eurone keskmise palga langus oli Läänemaal iga kvartali võrdluses. Kõige vähem langes palk esimeses kvartalis – 96 eurot, enim kolmandas kvartalis – 129 eurot.

Eestis oli möödunud aastal keskmine palk 1448 eurot, mis on 2,9 protsenti suurem kui aasta varem. Kaubanduses ja majutuses, toitlustuses keskmine palk langes.

Viimati oli brutopalga aastakasv nii tagasihoidlik kümme aastat tagasi. Alates 2011. aastast on aastakasv olnud stabiilselt üle viie protsendi, ületades mitmel korral ka seitsme protsendi piiri.

Kõige kõrgem oli keskmine brutokuupalk mullu Harjumaal (1588 eurot) ja Tartumaal (1447 eurot), kõige madalam aga Hiiumaal (1063 eurot) ning Valgamaal (1106 eurot). Kõige enam suurenes keskmine brutokuupalk aastaga Lääne-Virumaal, Põlvamaal ja Järvamaal, langedes samal ajal kõige enam Läänemaal ning Pärnumaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
hmm
hmm
Läänlane
Läänlane

Läänemaal miinimum, keskmine ja maksimumpalk 600€
Muidu ei tööta üldse 🙂

Jaan
Jaan

Siin ei pakutagi rohkem kui miinimumpalk, küsi kus tahad.Töökuulutustes ei julgeta palganumbrit välja tuua.

Nimi
Nimi

Mõtteviis ikka teistmoodi peaks olema. Kõik on ühisel turul, nii kaubad, teenused, kui ka töötajad. Kõigil on oma hind. Mitte ei pakuta, vaid kui palju sa wnda töö eest küsid. Sedapidi ikka

Maakas to nimi
Maakas to nimi

Kui küsid seda, mis sind rahuldaks, siis sind lihtsalt ei võeta sellele tööle. Ole sa nii hea taustaga kuitahes. See on põhjus, miks ma ise Tallinnas töötan, sest kui ma ise annan endast palju ettevõtte arengusse, siis soovin ma midagi ka vastu saada. Paraku palja “aitähiga” arveid ei maksa ja kõhtu sellest ka täis ei saa. Tallinna ettevõtted on sellest aru saanud ega nurise palga maksmisel.

Nimi
Nimi

Just täpselt! Väga õigesti teete! Ennast ei tohi odavalt müüa, sa ei pea kannatama ju. Kas elus pole muud teha, kui käia hommikust õhtuni tööl, et leiva ja või lauale saab, vorsti ehk pühadeks? Ei pea ju kannatama. Kaasajal on ikka väga palju muid võimalusi, kui seda oli nõukogude rahvaste sõpruse liidus. Vaheta ametit, teeni interneti vahendusel või kui muud üle ei jää vaheta krt võtaks elukohta! Milleks vinduda ja kannatada!? Kui oled otsustanud kellegi heaks tööd teha, siis ikka sellise tasu eest, et sa ise ka rahul oleksid.

Agu
Agu

Oli veel kuhu langeda võ? Mismoodi saab langeda, kui tegelikult ju tõusma peab. Inflatsioon ja muud majandustegurid ju loogiliselt võttes kergitavad progressiivselt palganumbrit, mitte ei langeta. Inimesed ise loobuvad palgatõusust ? Ega ei maksta ka rohkem, kui ise ei taha

Maakas
Maakas

Läänemaa palgatase on tegelikult alla igasugust arvestust ja seda keskmist kergitavad hoopis palgad, mis reaalselt teenitakse Harjumaal. Väga palju läänlasi käibTallinas või selle lähedal tööl. Läänemaa tööandjad kukuvad ehmatusest tooli pealt alla juba 1000€ küsimisel. Kuidas need ettevõtted küll nii viletsal järjel on, et üle miinimumi maksta ei suuda, see on lausa müstika.

Kedagi
Kedagi

Eks inimesed on nõus odava eest minema tööle.minuarust pole see ka õige, aga eks see võtab veel aega, kui ikka kedagi pole võtta tööle, siis hakkab ehk ettevõtjagi otsima lahendusi töötasu tõstmiseks.

wpDiscuz