Politsei: lätlanna pettis eakat naist (kl 17.16 lisatud politsei täiendav kommentaar)

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

22. veebruaril sai politsei teate, et Haapsalus sisenes Mulla tänava korterisse naine, kes pakkus 83aastasele naisele müüa jalanõusid ja kasukat. Nende eest tasumiseks omastas ta naise pangakaardi ja PIN-koodi ning võttis sularahaautomaadist välja 300 eurot.

„Kui võõras naine naasis proua korterisse, kutsusid naabrid politseid. Väljakutsele reageerinud politseinikud pidasid 31-aastase Läti kodanikust naise kahtlustatavana kinni,“ ütles Haapsalu politseijaoskonna juhtivjuurija Vallo Palmits.

Palmits lisas, et sellised kauplejad soovivad luua ettekujutust ausast ostu-müügi tehingust, kuid nende pakutavad esemed pole küsitavat hinda väärt.

„Teateid kelmidest, kes pakuvad eakatele kõrgema hinnaga riideid, nuge ja muid köögitarbeid, on tulnud ka Tallinnast ja Narvast. Palume hoiatada ette oma eakaid sugulasi, tuttavaid ja naabreid sellistest kauplejatest. Reeglina on nad väga pealetükkivad, kuid kaovad kiiresti minema, kui inimene hakkab politseisse helistama. Antud juhtumis tänan väga hoolivaid naabreid, kes ei jätnud eakat keerulises situatsioonis üksi,“ ütles Palmits.

Juhtivuurija toonitas, et korterisse pääses võõras naine tänu sellele, et uks oli lukustamata. Sellepärast peaks kindlasti tähelepanu pöörama sellele, et välisuks oleks lukus ka päeval ja isegi siis, kui pererahvas on kodus.

„Enne magamaminekut tuleks aga kindlasti üle kontrollida, kas on välisuks ja esimese korruse aknad kinni. Paljud vargused pannakse eluruumidest toime siis, kui vargad pääsevad tuppa lukustamata ukse kaudu,“ rääkis Palmits.

Politsei tuletab meelde:

  • Mitte kunagi ärge andke võõraste kätte oma panga- ja ID-kaardi ja selle PIN-koodid.
  • PIN-koodiga ümbrikut tuleb hoida kaardist eraldi.
  • Ärge kunagi hoidke kaarti ja PIN-koode koos rahakotis, ärge kirjutage PIN-koodi kaardi peale.
  • Kui koos kaardiga saadud PIN-koodi on keeruline meelde jätta, vahetage PIN-kood endale mugavama parooli vastu, kuid vältige kergesti aimatavaid koode nagu 1234, 0000, 2580 jms.
  • Kui teie pangakaart on kadunud, helistage panka ja blokeerige kaart.
  • Kui teie ID-kaart on kadunud, teavitage sellest politseid. ID-kaardi sertifikaate saab peatada ööpäevaringselt, helistades 677 3377.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kuriteo teade
3 aastat tagasi

haapsalu tanklad müüvad kõrge hinnaga kütust

Harald
3 aastat tagasi

Ennusta mul mustlane… Õnnelikke tunde

Jaan
3 aastat tagasi

Ja Läti kodanik=lätlane? Huvitav.

Harald
3 aastat tagasi
Reply to  Jaan

see raibe on 200 % mustlane