Lihula gümnaasiumis levib koroonaviirus

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula gümnaasiumi direktor Siret Kesküla sportis koos tütre Elisabethiga koolimaja ees tänaval, sest koroonaviiruse tõttu majja ei pääse. Andres Hion

Lihula gümnaasiumi direktor Siret Kesküla sportis koos tütre Elisabethiga eile koolimaja ees tänaval, sest koroonaviiruse tõttu majja ei pääse. Andres Hion

Kool jäi koduõppele läinud reedest, nädalavahetusega kasvas nakatunud õpilaste hulk kümnele.

„Kümme kindlasti. Isegi rohkem võib olla,” ütles Lihula gümnaasiumi direktor Siret Kesküla esmaspäeva keskpäeval Lääne Elule. Kui läinud neljapäeval oli koolis nakatunuid kaks, siis ainuüksi reedest laupäevani lisandus neid juba kuus.

Lihula koolimajas valitses eile vaikus. Üle 200 õpilasest tohtis kooli tulla vaid kaks – väikeklass koos oma õpetajaga. Nemad pole nakatunutega kokku puutunud. Ülejäänud lapsed õpivad esialgu nädal aega kodus, kuid Kesküla pole kindel, et lapsed tuleval esmaspäevalgi kooli pääsevad. „Oleneb, kas ja kui palju nakatunuid juurde tuleb,” ütles Kesküla.

Lihula gümnaasiumi osa klasse jäi koduõppele juba läinud nädala keskel, kui positiivse koroonaproovi oli andnud üks kooli töötaja. Ülejäänud õpetajad peavad kõik proovi adma. Lihula gümnaasium on sel kooliaastal koduõppel juba kolmandat korda. Novembris haigestus üks õpilane, kui nädal aega oli koolis käidud, saatis üle Eesti kõik koolid koduõppele valitsus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Koha
3 aastat tagasi

Miite ainult. Koolis ju.
Pole keegi sellest ilma hetkel.

Nujah
3 aastat tagasi
Reply to  Koha

On siis mõni koht veel kus maskita inimeste konsetratsioon on nii suur igapäevaselt kui koolis? Massiüritused on meil keelatud aga lähikontaktsed koolid ei erine kuidagi massiüritustest. Viirus paljuneb seal ja kandub ülejäänud ühiskonda.

no aga
3 aastat tagasi
Reply to  Nujah

levib siis levib, gripp ka levib, nohu ka. Egas siis kõik ära ei sure, viirused on läbi aegade meie ümber ju. Vähkkasvaja on palju hullem asi, vot sellest nii kergelt eluga ei pääse.