Galerii: ilus ilm tõi pühapäeval Paraleppa rohkesti rahvast

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 17
Pühapäeval mahtus Paralepa terviserajale nii suusatajaid, tõukekelguga sõitjaid. Arvo Tarmula

Pühapäevane mõnus, mõne külmakraadiga ilm tõi Paralepa suusaradadele rohkesti inimesi nii suusatama, tõukekelku proovima, kepikõndi tegema kui ka niisama jalutama.

Tõukekelkude laenutamist pakkus Paralepa terviseraja alguses firma Tõuka Takka ja seda võimalust kasutati. Üks rajal vastu tulnud kelgulaenutaja tunnistas, et kuigi tõukekelguga sõitmine tundub lihtne, võtab see ikka päris võhmale.

Ülle Lassi eestvedamisel suundusid rajale ka kepikõndjate seltskond ja seda mitte tavapäraste käimiskeppidega vaid vetruvatega, mis pidada suuremat koormust andma.

Enamik suusatajaid eelistas liikuda mööda klassikajälge. Nii mõnigi tunnistas, et pani üle mitme aasta suusad alla, sest ei tea, millal jälle tuleb samasugune lumerohke talv.

Fotod Arvo Tarmula

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
3 aastat tagasi

Kuidas nüüd sellest aru saada, et Haapsalu Spordibaasid ajasid neljapäeval sisse suusarajad ja nüüd kasutavad neid radu tõukekelkudega kelgutajad, kepikõndijad ja ka koertega jalutajad? Ma ei kujuta seda ette, kuidas suusatajad mahuvad nii kirju seltskonnaga ühele suusarajale?

Lugupeetud kodanik!
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Klassikarada oli täitsa vaba. Paralepa mets ikka sõbralikult jagamiseks kogu linnarahvale.Eks koostöö ja teineteisega arvestamine on oluline kõikjal- ka metsas.

kodanik
3 aastat tagasi

Tahad sa siis öelda, et Paralepa metsas peale suusaraja polegi mujal liikumisruumi? Kui Spordibaasid suusaradu sisse poleks sõitnud, siis kus need jalutajad liiguksid?

Lumi
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Ega see Paralepa ainult sulle kod kuulu. See on mets ja jalutan , liigun metsas kus tahan ja kellega , millega tahan .

Lumele
3 aastat tagasi
Reply to  Lumi

Ära aja MÖGGA! Paralepas on neid radu ja sihte küll ja küll, kus käia ja ei pea kelgutama või käima suusarajal, mis sisse aetud. Ärge olge nii häbematud ja lõhkuge seda, millel teine eesmärk. Olen külastanud suusaradu ka Tallinna lähiümbruses, mis samuti sisse aetud, aga need rajad on korras ja pole nähe, et neid jalutajad tahtlikult kasutavad. Mõnes kohas on ka keelusildid väljas.