Jõõdres ründas üks koer teist koera ja tema peremeest

Kuri koer. Foto: Pixabay

29. detsembri päevasel ajal ründas Jõõdre külas järelevalveta ringihulkuv koer teist koera, kes jalutas koos omanikuga.

Ründe tagajärjel said kannatada nii koeraga jalutanud inimene kui ka tema koer. Seetõttu alustas politsei väärteomenetlus koerte ja kasside pidamise eeskirjade rikkumise alusel, mille järgi võib koera järelevalveta jätnud omanikku karistada rahatrahviga.

Kokku sai politsei möödunud nädalal 17 väljakutset – alustas neli kriminaalmenetlust ja 18 väärteomenetlust. Politsei kontrollis kahel korral reidi käigus ka autojuhtide kainust, mille käigus puhutasime 403 autojuhti. Ühtegi rikkumist reidide ajal ei tuvastatud.

Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmitsa sõnul oli suurem osa väärtegudest seotud liiklusega, neist seitse olid kiiruseületamised. Ühel juhul ületas autojuht kiirust 35 km/h ning teda võib selle eest oodata rahatrahv kuni 400 eurot või juhtimisõiguse äravõtmine kuni pooleks aastaks.

„Aasta viimasel päeval ja aasta alguses saime mitu teadet ka kehalistest väärkohtlemistest,” ütles Palmits.

31. detsembril sai politsei teate, et Haapsalus korteris lõi 35-aastane mees oma 32-aastast abikaasat ning politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni. 2. jaanuari kella 1 ajal öösel sai politsei teate, et Haapsalus korteris lõi 51-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus 43-aastast meest noaga ning vigastas sellega tema kätt. Politsei pidas 51-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Samuti sai politsei mitu teadet vargustest. 31. detsembril anti teada, et Lääne-Nigula vallas Vidruka külas murti detsembrikuu jooksul sisse ettevõtte hoonetesse ning varastati erinevaid metallist esemeid. Vargusega tekitatud kahju on ligi 3000 eurot. 3. jaanuaril saime teate, et 53-aastane mees varastas Haapsalus Posti tänaval kauplusest alkohoolseid jooke. Politseinikud pidasid ka varem korduvalt vargusi toime pannud mehe kahtlustatavana kinni. Antud teo eest võib kohus meest karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments