Kopter päästis Silla külas metsa eksinud naise

31. juulil viis helikopter Tanskast Tallinnasse haiglasse 49aastase mehe, kes oli liiklusõnnetuses viga saanud. Foto: Meelis Laurmann
Silla külas eksinud naist otsis PPA kopter. Foto: Meelis Laurmann

Nädalavahetusel aitas PPA lennusalga kopter Läänemaal metsast välja naise, kes oli ära eksinud kodulähedasse metsa.

1. jaanuari õhtupoolikul kella 16.30 ajal sai häirekeskus teate, et Lääne-Nigula vallas Silla külas on metsa ära eksinud sinna kella 14 ajal läinud naine. Haapsalu politseijaoskonna patrullijuht Meelis Laurmanni sõnul alustasid politseinikud talu lähedalt metsast otsinguid, kuhu kaasati ka kaks teenistuskoera koos koerajuhtidega.

„Õnneks oli meil naisega olemas telefoniühendus, mis aitas tema võimaliku asukoha selgitamisele palju kaasa. Ühel hetkel hakkas naine nägema patrullauto vilkurite kuma ning meil õnnestus tema liikumissuund enam-vähem kindlaks teha,“ rääkis Laurmann.

Mõned tunnid hiljem, kella 21.30 paiku jõudsid politseinikud naiseni, kes oli aga raskesti ligipääsetavas kohas – tihedas võsas, soisel ja kraavidega alal. Ta oli kontaktne, kuid külma saanud.

„Otsingumeeskond kaasas naise metsast välja aitamiseks PPA lennusalga kopteri, mis abivajaja enne südaööd turvaliselt metsast välja tõi,“ sõnas Laurmann. Kiirabi vaatas 67-aastase naise üle, õnneks oli temaga kõik korras ning politseinikud viisid ta koju.

„Läks hästi, et lähedased häirekeskusele naise eksimisest kiiresti teada andsid. Praegustes oludes otsides on arvel iga minut, et inimene külma käes tõsisemalt kannatada ei saaks,“ lisas patrullijuht.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments