2

Kaido Kõplas: aastavahetusel on politsei väljas suuremate jõududega

Lääne prefekt Kaido Kõplas

Lääne prefekt Kaido Kõplas tuletab inimestele meelde, et aastavahetusel on küll mõistetav soov koguneda traditsiooniks saanud kohtadesse ilutulestikku vaatama, kuid sel aastal tuleb aastavahetus teisiti.

„Sel aastal tasub aga enda ja teiste tervist silmas pidades loobuda suurtest kogunemistest ja üritustest. Viiruse tõttu tuleks aastavahetus veeta väiksemas pereringis ning ka ilutulestikku vaadata oma kodu läheduses suurema seltskonnata. Kui siiski kogunetakse konkreetsesse kohta, tuleb kindlasti kinni pidada hajutatuse nõudest,” ütles Kõplas.

Ta tuletas meelde, et praegu on oluline hoida oma käigud ja kontaktid võimalikult minimaalsed, et aeglustada viiruse levikut. „Sarnaselt igale inimesele saavad viiruse leviku peatamisele kaasa aidata ka ettevõtted, kes peavad ise kehtivatest piirangutest kinni ning teavitavad neist ka oma kliente,” tuletas Kõplas meelde.

Prefekt tuletas meelde, et aastavahetuse üritused ei ole meelelahutusasutustes, hotellides ja restoranides keelatud, kuid nende korraldamisel tuleb lähtuda kehtestatud piirangutest ehk üritused peavad lõppema kell 22. „Kell 22-6 ei ole neis kohtades klientidel lubatud olla ning seejuures pole oluline, kas tegemist on avaliku ürituse või erapeoga. Oleme kehtivate reeglite kinnipidamise osas ennetavalt suhelnud nii kohalike ettevõtjate kui ka kohalike omavalitsustega,” ütles Kõplas.

Politseinikke on aastavahetusel väljas tavapärasest rohkem ning lisaks avalikule korrale ja liiklusele pöörame tähelepanu ka viiruse leviku peatamise piirangutele. Vajadusel politseinikud vestlevad nii inimeste kui ka ettevõtete esindajatega ning selgitavad kehtivaid piiranguid. „Kui tuvastame võimaliku rikkumise, fikseerime olukorra ja edastame info terviseametile, kes teeb edasised otsused,” ütles Kõplas.

„Üldjuhul on inimesed ja ka suurem osa ettevõtjaist olnud väga mõistvad ning koostöövalmis. Ütlen neile selle eest suur aitäh ja loodan, et aastavahetus möödub meie kõigi jaoks turvaliselt. Hoidke ennast ja teisi ning jääge terveks,“ lisas Kõplas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Triibik
Triibik

Suuremate jõududega ?? 3-4 tundi võib-olla ja siis viskavad ise ka käpa maha. Nagu igal aastal. 😉

juss
juss

Miks sa arvad, et kõik sinusugused on?

wpDiscuz