Hololei: Haapsalu raudtee võib saada eurorahastuse

Keskerakonna valitsus lubas raudtee taastada Haapsaluni. Malle-Liisa Raigla
Haapsalu raudtee võib valmida eurorahade eest. Malle-Liisa Raigla

Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei ütles Vikerraadio saates „Uudis +”, et peab võimalikuks, et Haapsalu raudtee kvalifitseerib Euroopa Komisjoni hinnangul euroraha saamiseks.

„Kui me räägime nendest põhilistest vahenditest, mis meil on selleks, et taristuinvesteeringuid soodustada, ehk Euroopa ühendamisrahastu, mis on mõeldud suurte ja eelkõige piiriüleste projektide elluviimiseks ja Euroopa nii-öelda ühtsete koridoride reaalsuseks muutmiseks, siis sellest ei ole mingisugust võimalust seda raha taodelda. See ei lähe nende eesmärkidega kokku. Tegemist on ikkagi väikese regionaalpoliitilise meetmega,” vastas Hololei aga lisas, et Haapsalu raudtee vastaks Euroopa Liidu säästva liikuvuse prioriteetidele.

„Just nimelt täna öösel leppisid parlament ja liikmesriigid kokku tulevase taastusrahastu põhimõtetes, ehk RRF. See põhineb liikmesriikide enda reformikavadel, mida esitatakse. Ja kui Eesti otsustab selles reformikavas ka seda raha selleks panna, siis ma arvan, et see võimalus on olemas,” lausus Hololei.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
3 aastat tagasi

Kas lihtsam ja odavam poleks inimesed perekondade kaupa ja öösiti lahtistel gaz tüüpi veokitel Turba raudteejaama vedada tasuta?

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Mis seal huvitavam on?

Mart
3 aastat tagasi

Ja tramm Rohukülani!

vanarahva tarkus...
3 aastat tagasi

“Las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi”

jamps
3 aastat tagasi

nalja palju , aga karilaidi poiss saab öelda, et mina tegin .. aga tegelikult pole vahet .. hea ikka, et midagi tehakse … raha lagastatakse nagunii ära … neile pedrodele või mtü-dele , raudtee vähemalt teeb midagi. tegelikult vüiks raudtee hiiumaale minna ning pole rukki kanalis ka vaja pusida.

hololui opositsion
3 aastat tagasi

Meie ehitame raudtee Paralepani ja tagasi ka!

Postimees
3 aastat tagasi

Olen poolt kuna veduri ja vagunipark juba olemas…
Ainult rööpad maha panna

oh hoidku
3 aastat tagasi

Kaua seda surnud kassi üksteisele edasi-tagasi müüakse?

Vahi nalja
3 aastat tagasi

Hololei paneb segast ju, RRF on eesmärgipärane rahakasutus ning liikmesriigid ei saa oma suva järgi seda raha kasutada ning selle peab takkaotsa kinnitama Euroopa Komisjon. Ühe ametniku isiklik arvamus nüüd küll ei peaks tähelepanu saama, pigem tuleks avalikkusele selgitada, mis on RRF eesmärk ehk majanduse taaskäivitamine?

viloloog
3 aastat tagasi
Reply to  Vahi nalja

Poiss jälle konjakit hakanud hommikuti jooma?

Ah mis
3 aastat tagasi

RB lt raha ära ja Haapsalu raudteele, siis olen küll päri selle projektiga. Ja Pärnu ka veel oma tee tagasi saaks, siis oleks juba täitsa asjalik transpordiühendus meie väikeriigis.

Arvos
3 aastat tagasi
Reply to  Ah mis

Midagi nii mõistlikku pole ammu kuulnud!

kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Varemalt oli ütelus, et kui enam pole millestki rääkida, siis kõneldakse ilmast. Haapsalu poliitikute puhul võib seda kohendada – kui enam millestki päevakohasest ja olulisest pole rääkida, siis kõneldakse ikka ja jälle raudteest.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

te kodanik saite küll valesti aru eelmisest kommenteerijast. Ta ei kiitnud artiklit mitte.

virtsu
3 aastat tagasi
Reply to  Ah mis

tuleks raudtee taastada ja see oleks autoplatvormid, nagu soomes, reisivagunid ja autoplatvormid, kasutust rohkem kui haapsalu raudteel kindlasti

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  virtsu

Soomes on see sellepärast nii, etmiski 700 kilomeetrit on parem rongiga sõita ja auto ka peale laadida, aga kes see tobu hakkab autopiletit maksma, et Tallinnast virtsu sõita ja auto vaguni peale laadida :DDD

samas
3 aastat tagasi
Reply to  hmm

kes su tobu hakkab talibananast 2 korda ööpäevas haapsallu sõitma rongiga, mis sõidab 60km/h ja pilet on 20 eur, kui buss käib 5 eur eest iga tunni tagant vähemalt

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  samas

just täpselt. Nostalgia inimesed lihtsalt ei saa aru, et midagi ilma rahata ei tehta. Andke meile raudtee, las teised maksavad, tuulikud aga keelatud, ainult rong võib sõita