Läänemaale lisandus kolm koroonaviirusega nakatunut (täiendatud 13.42)

Haapsalu koroonatestimispunkt. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu koroonatestimispunkt. Foto: Arvo Tarmula

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4720 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 470. Läänemaale lisandus kolm nakatunut.

Üks Läänemaale lisandunud haigestunutest sai viiruse töökohas – Tallinna vanglas. Üks haigestunu on õpilane, kes ei õpi Läänemaal ning tema nakkusallikas on teadmata. Kolmas nakatunu elab Tallinnas ja tema nakatumise koht on teadmata.

Üks eile Läänemaale lisandunud pereliikmelt viiruse saanud nakatunu on haiglaravil. Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnul on ta ainuke haiglaravil olev Läänemaa nakatunu. Surmajuhtumeid Läänemaal olnud ei ole.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 225 inimesel. Harjumaa uutest juhtumitest 159 on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 130 ning Tartumaale 46 uut positiivset koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust. Lääne-Virumaale lisandus 16 uut nakatunut, Viljandimaale üheksa. Jõgeva-, Pärnu- ja Raplamaale lisandus kuus uut nakatunut. Valga- ja Põlvamaale lisandus neli uut nakatunut. Läänemaale lisandus kolm ning Hiiu-, Saare-, ja Järvamaale lisandus kaks uut nakatunut. Võrumaale lisandus üks uus nakatunu ning kaheksa positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 366,37. Läänemaal on see näit 190,8. Läänemaast kõrgem on näit Võrumaal (197,7), Põlvamaal (231,3), Tartumaal (320,9), Harjumaal (405,1) ja Ida-Virumaal (878,2).

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments