Uuemõisas oli keemiapõleng

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5
Kolmapäeval sõitsid päästjad Uuemõisa Tennise tänavale, kus oli põleng desovahendeid tootvas firmas. Foto Kaire Reiljan

Uuemõisas Tennise tänaval AS Movek Grupi hoones oli täna õhtul tulekahju, kus desovahendeid tootva firma ruumides oli ilmselt kloor ise süttinud.

Häirekeskus sai veidi peale kella 20 teate, et Uuemõisas Tennise 1a hoones on tulekahju. Haapsalu operatiivkorrapidaja Janek Hiiemäe sõnul oli teatajaks turvafirma G4S töötaja.

Maja ümber leeke ei paistnud, kuid näha oli suitsu. Inimesi hoones ei olnud. Sündmuskohale saabusid Haapsalu ja Risti kutselised ning Palivere vabatahtlikud päästjad.

Hiiemäe sõnul oli päästjatel varasemast teada, et hoones tegeldakse kemikaalidega  ja kemikaalide põlemise lõhna oli ka tunda, mistõttu oli päästjate esmane ülesanne teha kindlaks ruum, kus põleng toimus ja ka see, kas seal ka praegu kemikaale on.

Hiiemäe sõnul oli põleng ühes ruumis, mis sai ka tugevaid kuumakahjustusi. „Laest olid plastikosad ära sulanud ja alla kukkunud,” kirjeldas ta. Kõrvaolevad ruumid said suitsukahjustusi. Päästjad ventileerisid ruumid.

Movek Grupi juhataja Heino Uussaar ütles, et hoone on kuulub küll neile, aga ruumid, kus nüüd õnnetus juhtus, on välja renditud firmale, kes toodab seal desovahendeid.

Õnnetuspaigale tulnud desovahendeid tootva firma töömeeste sõnul oli ruumis paarkümmend kilo kloori ja ilmselt põhjustas õnnetuse kloori isesüttimine.

„Pole hullu, saame üle,” oli Uussaar optimistlik. Ta lisas, et ajal, mil nad veel Lihula maanteel tegutsesid, on ta sarnase põlengu üle elanud.

Fotod Kaire Reiljan

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mnjah
3 aastat tagasi

Vägev kui kemikaalidele ettenähtud hoiutingimustest on suva. Võiks siis juba teatud väetisi kah suvaliselt hoida, näeks ilutulestiku ilusaid värve. Äkki hakkaks riigis ettenähtud järelvalve tööle või siinsel juhul ettevõtte juht reaalselt vastutama.