Galerii: maski taha varjunud kartus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Terviseamet rõhutab, et maskiga tuleb katta suu ja nina. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13
Müüriääre kohvikusse tulles on enamikel klientidest maskid kenasti ees. Teenindajatel samuti. Foto: Urmas Lauri

Teisipäevast on avalikes siseruumides maski kandmine kohustuslik, samuti rakendub avalikes siseruumides 2+2 reegel.

Haapsallased on maskikandmise kohustusega leppinud. Kuigi maske kohustati kandma vaid avalikes siseruumides ja ühistranspordis, ei võta paljud maski eest ka tänaval. Maskikandmist on linnakodanikud innukalt jälgimas. Vanem maski taha varjunud härrasmees, kes Lääne Elu toimetusse asju ajama tuli, torises õuetrepist alla ruttavat maskita ajakirjanikku märgates: „Kas see polegi avalik ruum!”

Uuemõisa Konsumis on välisuksel plakat, mis soovitab poodi tulles mask ette panna. Ja eile ennelõunal peeti sellest kenasti kinni. Sama seis oli Bauhofis ja Rannarootsi keskuses. Ka külastajaid oli poodides tavapärasest hulga vähem.

Pikemalt homses paberlehes.
Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aaa
3 aastat tagasi

Karneval?

K.S.
3 aastat tagasi

Oleks meil rikka saksamaa trahvid, mis kõiguvad liidumaade kaupa 50-500 euri vahel , siis ma maski ei kannaks… Kuna meil siin 900 siis lihtsalt soovimatusest seda seakarja nuumata panen ka maski ette….

Covid
3 aastat tagasi

Koomikud jooksevad tänavatel maskides,vihma kallab ,mask nõretab veest. Tulge mõistusele!

jah
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

ogarad on jah juba.

misasja
3 aastat tagasi

Ma ei mõista, miks tänaval maskid ees on? Tahate ohatisi huulele või? Ja mitu koroonahaiget vastu tuli. Ma arvan teadvat vastust…. suur null

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

Mõtisklesin sama küsimuse üle. Vastus on: vanemal inimesel on maski tülikas poeuksel ette panna ja ära võtta. Kui oled harjunud läbi kammima kaubamaja, Rimi ja Maksima, pole vahepeal mõtet maskiga jännata. Jätadki ette. Veel lihtsam on mask juba kodus ette panna ja ära kannatada, et sind imelikuks peetakse. Hiinas ja Jaapanis on tihe rahvamass ka linnatänavatel. Seal on õues maskiga käimisel praktiline põhjus.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Hiinas võibolla ongi imelikud 😀

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Hiina on midagi muud, kui Ee
sti

ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

no shit !

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

Jah. Eesti linnades inimesed kõnniteedel reeglina üksteisele näkku ei hinga ega kuklasse ei köhi nagu Hiinas. Aga hiinlaste näitel võib tõdeda, et inimesed ei sure ära isegi siis, kui nad tänaval maskiga käivad, olgu mugavusest või hirmust.

suss
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Hiinlased hingavad kõrvadega.

Roona & Ko
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

Üks põhjus võib olla ka selles, et osa inimesi võtavad sõna-sõnalt nimetust “ühekordne” mask ning teist korda sama maski ette ei pane. Kokkuhoiust lähtuvalt tulebki kõik välised toimetused ühe jutiga ja maski eest võtmata korda ajada.

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Roona & Ko

poest koju minnes? Ma jälitasin ühte maski ped.t

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

aga kandke pealegi terviseks, ega seda keelata saa. oot oot, tegelikult saab ju. Ennem koroona pandeemiat keelati näo katmine avalikus ruumis, nüüd on vastupidi üritatakse sundida nägu peitma. Jääb vaid soovida kiiremat viiruse seljatamist, muidu väikse küla inimesed hakkavad varsti tuleriidale inimesi vedama, üks tegelane siin juba ässitab vägivallale, nii et pole kaugel see aeg vist

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

Tegelikult sina pea oma suu kinni. Ajugeenius!

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

hmm, et siis pole õigust arvamusele?