PERH-i ülemarst pooldab karme piiranguid

Regionaalhaigla ülemarst Peep Talving. Foto: PERH
Regionaalhaigla ülemarst Peep Talving. Foto: PERH

Ühel hetkel peab toimuma teatud määral riigi sulgemine ka Eestis, sest ühtki head varianti pandeemia peatamiseks pole, ütles „Esimeses stuudios” Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) ülemarst, Haapsalust pärit Peep Talving.

Küsimusele, kui suur on tõenäosus, et koroonaviiruse levik väljub Eestis kontrolli alt, vastas Talving, et need, kes haigusega võitlevad, on praegu väga murelikud. „Väga korralikult tuleb mõelda meetmetele. Head varianti ei ole. Riigi teatud sulgemine peab ühel hetkel toimuma, ja ma olen teadlik, et inimesed saavad kannatada ja tegevusi piiratakse, aga ma arvan, et meil ei ole teist teed,” lausus Talving.

Talving märkis, et tema hinnangul ei saagi pandeemia piiramine olla päris demokraatlik protsess, vaid pigem veidike militaarne. „Me teeme niimoodi; me otsustasime, et võtame selle meetme ja tuleb ära teha. Siin on palju otsuseid, mis on karmid, aga soovitustega, ma arvan, me väga kaugele ei jõua. Inimesed lihtsalt ei võta seda tõsiselt,” lausus ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Teise Arnoldi Tütar
3 aastat tagasi

Õige soov- riik kinni, ainult siis saab piiri panna.Kas inimestel siis endal pole selle võrra mõistust- et jälgiksid arstide nõannet? Ilmselt ei ole.
Jaksamist tohtritele ja hoidjatele.

Tiit
3 aastat tagasi

Õige jutt! Meetmed karmistada, riik kinni, kõik jõulupeol ära jätta. Jõulud ongi kaunimad ainult oma pere seltsis.

Jüri
3 aastat tagasi

Õige jutt! Aga see ,mis riigijuhid teevad,on masendav…

Erx
3 aastat tagasi
Reply to  Jüri

On küll masendav. Seda tehakse oma rahva vähendamise arvelt, sest pensionite maksmiseks niikuinii varsti raha ei ole.

Tädi
3 aastat tagasi

Asjalik saade oli, mulle said paljud asjad selgemaks. Mulle meeldiks, kui kõik lamemaalased ja muud vandenõuteoreetikud nüüd üle maa ääre kukuksid või siis vähemasti vaiksemalt võtaksid. See, et ükski haigestunu ei taha oma karme läbielamisi laialt kuulutada, ei tee neid läbielamisi olematuks. Kuidagi ei tahaks ise haigestuda – aga paraku olen riskigrupis. Nii et püüan ennast hoida. Hoidke teiegi ennast ja oma lähedasi!

mammi
3 aastat tagasi
Reply to  Tädi

Vaatasin ka kogu saate, üks asjalikumaid jutte üldse mida sel teemal kuulnud olen
Mulle tundub et pr. Lutsar valitsuse nõukojas nagu ümardab ja keerutab ,ei saa kohe välja öeldud ,et vat nii ja peab karmimalt ja kohe.
Inimesed, pange maskid ette, kui kõik seda teevad ,peab ju ometigi kuigipalju levik vähenema.