Haapsalu linnavalitsuses algab homme laustestimine

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linnavalitsuse vastuvõtulauas istus eile haldusspetsialist Liina Salus, kes kedagi maskita sisse ei lubanud. Maja ise oli ametnikest peaaegu tühi. Arvo Tarmula
Haapsalu linnavalitsuse maja on ametnikest peaaegu tühi. Arvo Tarmula

Kolmapäevast reedeni annavad kõik Haapsalu linnavalitsuse töötajad koroonaproovi, testide selgumiseni jääb linnavalitsuse hoone külastajatele suletuks.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles, et praeguste plaanide järgi avatakse linnavalitsuse uksed inimestele esmaspäeval.

Suklese sõnul lootis ta, et planeeritud laustestimine jõutakse ära teha varem. „Andsime eelmisel nädalal testitavate nimekirja – 40 inimest, aga praegu on testimisel ilmselt väga pikad järjekorrad. Linnavalitsuse töötajad käivad testimisel kolmapäevast reedeni, osad Haapsalus, osad ka Tallinnas. Leidsime, et on mõistlik hoida linnavalitsuse uksed kinni kuni testid tehtud ehk siis esmaspäevani,” selgitas Sukles.

Novembri alguses teatas Haapsalu linnavalitsus, et üks nende ametnik on nakatunud koroonaviirusesse. Paar päeva hiljem andis positiivse testi ka selle töötajaga ühes kabinetis töötav kolleeg. „Sellest kabinetis õnneks viirus maja peale edasi ei läinud. Mitmed linnavalitsuse töötajad käisid ka omal initsiatiivil testimas, kõik tulemused on olnud negatiivsed,” ütles Sukles.

Kaks haigestunut on nüüdseks tervenenud ja mitte ühelgi linnavalitsuse töötajal haigusnähte praegu ei ole. „Homme täitub 14 päeva esimesest positiivsest testist. Kuna linnavalitsus on linna süda ja kodanikud käivad meie majas, pidasime vajalikuks, et me ikkagi testime kõik enne maja avamist üle,” ütles Sukles.

Sukles soovitas tungivalt järgida kõiki terviseameti soovitusi. „Soovitan reisimisega tagasi hoida ja ennast hoida. Kandke maski, peske käsi ja täitke 2+2 reeglit.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments