Riigijuhtide pöördumine: proovime nii, et keelde ja käske oleks võimalikult vähe

Lääne Elu

info@le.ee

President Kersti Kaljulaid, peminister Jüri Ratas ja riigikogu esimees Henn Põlluaas tegid ühise videopöördumise, kus tuletavad rahvale meelde koroonaviiruse ennetamist, et riiki ei peaks uuesti kinni panema, nagu kevadel.

Nad paluvad kanda maski, pesta käsi, hoida vahemaad, peod edasi lükata ja tõbisena kodus püsida.

„Proovime seekord nii, et keelde ja käske oleks võimalikult vähe,” ütlesid riigijuhid videos.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Seen
3 aastat tagasi

Kui teemaks oli pankadelt pensionifondide raha tagasi võtmine, siis kõlbas küll käskude ja keeldudega vehkida ning veel kohtusse minna? Mis siis nüüd juhtus? Tegelikult on tore, kui president jõudis järeldusele, et demokraatias on parem kui inimesed võivad saada oma rahaasjadega hakkama ilma käskude ja keeldudeta.

Covid
3 aastat tagasi

Kehtestage kodanikupalk ja olemegi kodus.Me kõik vajame kindlustunnet ka homse ees.Ma saan aru ,et see kõik on vajalik aga kuidas toime tulla kodus istudes ,sellest ma kallid riigijuhid aru ei saa!

eem
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

kehtestage!? Laenuga? Ma arvan, et kaka ja sotsid lõpetavad siis küll kuskil psühhoravilas, kui valitsus sellise ettepanekuga välja tuleb.Aga tegelikult polegi nii paha mõte, vahendeid litsalt pole, laen ainuke asi, mida kõik riigid üle ilma tarbivad.

Ei no mida
3 aastat tagasi

Mulle on tekkinud tunne, et “riigijuhtidel” on tekkinud illusioon, et meie oleme nende teenistuses, mitte vastupidi.

Valdo
3 aastat tagasi

Meeldiv kuulda, kuidas riigi esikolmik kutsub inimesi teatlikult ülesse tervist kahjustava käitumise juurde. Lugupeetud riigijuhid, enne kui inimesi hirmutama hakkate palun mõelge järgmist. Sööma peab inimene iga päev, kahjuks ei saa paljud täna seda endale lubada. Kevadel lasite majanduse oma hirmudega põhja ja nüüd pole Eesti inimesed võimelised enam maske ega toitu ostma. Juhul kui soovite viirust piirata, siis jagage kaupluse uste peal maske. lahkudes peaks olema võimalik need tagastada ja utiliseerida.
Päikst kõigile.

viloloog
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Olge hea ja rääkige ikka enda eest!

Nojah
3 aastat tagasi

Jürkat oleks veel kuulanud, lahe sell. Tahaks kohe maski kanda isegi ja käsi pesta ka, aa millegipärast Kaljulaid ärritab ükskõik mis teemal ka sõna võtab. EI tea, lihtsalt tekitab kohe trotsi ja hinges tundub, et anarhia on parim valik.

K.S.
3 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Jah, selle Kaljuranna asemel oleks võind mõni Helme olla…

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  K.S.

…kas just Helme. Mõned inimesed lähevad kuidagi närviliseks, kui Helmet kuulavad, nagu mina seda kaljulaidi kuulates lähen. Mõni neutreaalne, nagu Jüri, räägib oma jutu ära ja keegi ei oska isegi pahandada ega rõõmustada, professionaal ma ütlen.

Rita
3 aastat tagasi
Reply to  K.S.

Õnneks ei ole Kaljurand president

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Rita

Hoia jumal eestimaad, et sellist asja mitte kunagi ei juhtuks ka!!!!!!

K.S.
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ometi juhtus ju nii, et kaljulaid sai presidendiks… Mis ma öelda tahtsin, vahet pole kas kaljulaid või Kaljurand, ühed sotsiaalreformistlikud t.prad mõlemad…Olgu siis kasvõi Helmed…

maainimene
3 aastat tagasi
Reply to  K.S.

Esiteks ei olnud see Kaljurand vaid meie president Kersti Kaljulaid ja meil on tark ning inteligentne president.Oskab keeli ja jagab paljusid teemasid ,mida peetakse nn. meeste pärusmaaks.
Hoidu sellise õnnetuse eest nagu seda on HELME nIIPALJU JANTI JA LABASUSI POLE MEIE RIIGIS VEEL SIIANI OLNUD KUI VIIMASED POOLTEIST AASTAT. kAHJU.