Maria Palk kandideerib aasta ettevõtlusõppe mentori tiitlile

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Maria Palk. Foto Arvo Tarmula

Läänemaa ühisgümnaasiumi vilistlane Maria Palk kandideerib aasta ettevõtlusõppe mentori tiitlile.

Neljandat aastat valitakse haridus- ja teadusministeeriumi algatatud ettevõtlusõppe programmi „Edu ja Tegu” aasta parimad ettevõtlusõppe edendajad. Aasta parimaid ettevõtlusõppe edendajaid valitakse viies kategoorias: aasta ettevõtlik õpetaja ja õppur, ettevõtlusõppe mentor ja ettevõtlusõppe edendaja ning Edu ja Tegu programmi aasta tegija. Tänavu esitati kokku 22 kandidaati.

JA Alumni Estonia juhatuse esimees Maria Palk on aasta ettevõtlusõppe mentori tiitlile ainus nominent.

Juba Läänema ühisgümnaaisumis käies ruttas Palk pool aastat järjest iga päev peale kooli Tallinna bussile, et noori mentordada ja koolitada. Ta oli Changemakers Academy 2020 mentor ning tema juhendatud meeskond tuli finaalis tublile neljandale kohale. Changemakersis tegi tema meeskond koostööd Läänemaa Toidupangaga, mille turunduse ridades Palk tänaseni tegutseb.

Palk korraldas JA Alumni Estoniaga Eesti suurimat töövarjupäeva Töövarjupäeva Kroon ja värbas üksi ettevõtmisse paljud Eesti tippjuhid ja avaliku elu tegelased, et noortel oleks võimalik nendelt õppida. Maria tegi vabatahtlikuna kaasa paljudel ettevõtlusõpet toetavatel üritustel, õpilasfirmade aastalaadast finaalvõistluseni välja. Lisaks sellele teeb Maria JA Alumni Estonia koolidele 12-tunniseid ettevõtluslaagreid. Ta on jaganud koolis teiste innustamiseks oma kogemusi ning aidanud õpilasfirmadel laatadeks valmistuda. Tema juhitud meeskondadel on alati uuenduslikud ideed.

Ministeeriumi ettevõtlusõppe programmi juht Kristi Ploom rõõmustas, et üha rohkem kandidaate esitavad ka õpilased ja lapsevanemad, mis näitab, et ettevõtlusõpe on väga hästi vastu võetud ning selle eestvedajad ja kaasalööjad nii koolis kui väljaspool on tõelised tulesädemed. „Nad jõuavad teha palju ja mitmel rindel, sütitavad oma pealehakkamisega ka teisi. Lisaks on positiivne trend üha ulatuslikum koostöö, kus ettevõtlusõppesse on kaasatud suur osa kooliperest ja samuti kogukond – ettevõtjad, lapsevanemad, kohalik omavalitsus. Nii on leitud parim võimalik lahendus koos õppimiseks, kohaliku elu võimaluste avastamiseks, väljakutsete ületamiseks. Mitmekesine õpe ja turvaline katsetamisruum julgustavad noori oma ideid ellu viima ja enesekindlamana töömaailma astuma,” ütles Ploom.

Laureaadid kuulutatakse välja 4. novembril ettevõtlikkuse, ettevõtlus- ja karjääriõppe konverentsil „Ennast juhtiv ja väärtust loov noor ei ole imeloom“.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Majaomanik
3 aastat tagasi

Sellises stiilis artikleid väikeste nüanssidega tublidest nõukogude noortest võis lugeda minu nooruses Töörahva Lipust.