Võimuliit jätkab: rahvahääletus abielu üle toimub kevadel

Lääne Elu

info@le.ee

Valitsusliidu moodustamise kõnelusi peavad praegu EKRE esimees Mart Helme (vasakult), Isamaa liider Helir-Valdor Seeder ja peaminister Jüri Ratas Keskerakonnast. Foto: Tairo Lutter/Postimees/Scanpix
Valitsusliit jätkab.Foto: Tairo Lutter/Postimees/Scanpix

Koalitsioonierakonnad leppisid ERR-i andmetel kokku, et vastuoluline abieluteemaline rahvahääletus toimub kevadel ja mitte kohalike omavalitsuste valimistega samal päeval, nagu on EKRE soovil kirjas koalitsioonilepingus.

Nädalase kriisi järel on EKRE, Keskerakond ja Isamaa lõpuks leppinud kokku koalitsiooni jätkamises.

Võimuliidu püsimine sattus küsimärgi alla pärast siseminister Mart Helme intervjuus Deutsche Wellele, kus ta ilmutas ebasõbralikkust seksuaalvähemuste suhtes. Sellega pälvis EKRE Keskerakonna juhtkonna terava kriitika.

Abielu ainult mehe ja naise liiduna defineeriva rahvahääletuse nihutamine kevadeks on EKRE suurim järeleandmine oma koalitsioonipartneritele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
okupatsioon
3 aastat tagasi

kestab, pangad, ajakirjandus, televisioon enamus ettevõtteid on võõraste käes või nende mõju all, poliitikud brusseli poolt ära ostetud ja pukki pandud, toimub agressiivne ajupesu rahva tahte mahasurumiseks, demagoogia õitseb, ühiskonnakihid aetakse omavahel konflikti nii usu, maailmavaate, käitumistavade ja perekonna tasemel. klassikaline välise sekkumise stsenaarium.

Postimees
3 aastat tagasi

Pätsu ajal sai kurjategijatelt ja igasugu debiilikutel kodanikuõigused ära võtta…🤪 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍
Kas ka tänapäeva Eestis?

Ehh
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

pole ju võetud nagu näha, üritavad isegi jälle sajandat korda umbusaldust lugupeetavalt avaldada

väga hea
3 aastat tagasi

äkki keskenduks nüüd pärisprobleemidele. Sellne tunne et see teema on riigis kõige tähtsam……

Normaalne kodanik
3 aastat tagasi

Väga hea uudis, rahvahääletuse järel saab ehk lõpuks lahti sellest liberastide jt hälbeliste kisast ja ühiskonna lõhestamisest.

Linlane
3 aastat tagasi

“Liberaalid”, “hälbelised”, “kisa” – need on muidugi koostööle ja ühiskonna taasühinemisele suunatud suhtumist väljendavad sõnad, eks ole?

Linlane
3 aastat tagasi
Reply to  Linlane

* “Liberastid” tahtsin oma postituses teie eeskujul kirjutada, aga paistab et mu telefon tunneb elementaarset viisakust ja parandas sõna minu märkamata ära.

LKGB
3 aastat tagasi
Reply to  Linlane

Elementaarne viisakus on – mitte oma magamistoa kombeid normaalsele enamusele jõu ja ähvardustega peale suruda.

LKGB
3 aastat tagasi
Reply to  Linlane

Kas rääkisite sama siis, kui ‘piinatud ohvrid’ sõimasid enamust ühiskonnast viimati Vabaduse platsil ja vägivalda kaaskodanike peal rakendasid?

just
3 aastat tagasi

Rahvahääletus tuleb varem ja ongi hea, saab rutem selle jauramise lõpetatud. Liberaalid kardavad muidugi hirmsasti, mida oma maa rahvas asjast arvab, aga sellest ma aru ei saa, et kui rahvas arvab nii või naa, siis see ongi ju meie maa inimeste tahe. Vahel tundub, et reformi erakonna liikmed nagu kuulavad mingi muu maa inimesi, kui oma maa rahvast!

Karl
3 aastat tagasi

Naissoost presidendil on ka rohkem mune kui meessoost peaministril…

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Karl

Segamini ajate midagi või?

LE pere
3 aastat tagasi

ärge nüüd masendusse langege. Loodan, et ka Karnau ühineb Valitsuse üleskutsega loobuda vihakõnest.

Nimi (vabatahtlik)
3 aastat tagasi

Ja rahastusskandaalid mis Ekret ja Keskerakonda painasid on pildilt kadunud nagu võluväel. Ka ei räägi keegi enam ühiskonnaelu üha enam halvavast sünkroonsest tööjõu ja töökohtade puudusest, sellest, et ka selles(kestvas) kriisis said rikkad jälle rikkamaks ja vaesed jäid vaesemaks, maaelu taastamisest tühjenevates piirkondades(millega Ekre veel valimiste eel hääli omale meelitas) jne jne. Tõele au andes küll midagi üritati, aga kuna need asjad osutusid praeguste paradigmade raames lahendamatuteks, juhindutakse üha enam agendast, et kõik päris asjad saab ilusti pagulaste, lgbd, naiste õiguste jms teemaliste nn väljaütlemistega arutlusest välja puksida. Ja mitte seda ei taha ma öelda, et need teemad oleksid tähtsusetud,… Loe rohkem »

Juku
3 aastat tagasi

Jah ja diskussiooni algatavad ja suunavad EKRE suurimad sõbrad Delfi, Postimees, ERR, LE.
Oot…

teema
3 aastat tagasi

LGBT ongi teema. KUi lasta neil meie riigist üle sõita, siis tulemus on see et LGBTlasest tegelane soovib sinuga äri teha, siis sellest keelduda ei või. LGBT-lased saavad varem või hiljem hakata seaduslikult lastega äri tegema hakata. LGBT-lastele on garanteeritud riiklik rahastus. Koolis peab sinu laps kuulama juttu teemal, et ta võib iga kell hakata tüdrukuks ja teha mis iganes lollusi mis pähe tulevad.

\"kuula, poiss\"
3 aastat tagasi

Pildivalik on hästi õnnestunud.

halenaljakas kooslus
3 aastat tagasi

Abielu ainult mehe ja naise liiduna defineeriva rahvahääletuse nihutamine kevadeks on EKRE suurim järeleandmine oma koalitsioonipartneritele.
NALI, EKRE ei teinud ühtki järeleandmist ja peaministritoolil istuja on jälle rahul! EKRE on tegelik valitsuse juhtija, ratas on mõnikord abiks ka.

Lugeja
3 aastat tagasi

Muidugi, näha ju, kes siin (pildil) valitseja on ja kes sõnakuulelik poiss. Piinlik lugu.

Agu
3 aastat tagasi

Te korrutate mingi väljaande fraasi “EKRE on tegelik valitsuse juhtija”. Kui see vaid oleks nii, mis siis toimuks!? Kas ise peaga ei oska mõelda, kui ainult kopeerida???