Ahli rahvasprindil jõudsid läänlased poodiumile

Cärolyn Soidla. Foto: erakogu
Cärolyn Soidla. Foto: erakogu

Hooaja viimane rahvasprint oli läänlastele edukas

Laupäeval toimus Haapsalus Ahli rahvasprint, mis oli hooaja viimane Eesti autospordiliidu karikavõistluste etapp.

Huvi oli võistluse vastu piisav, kirja pani end üle 100 võistleja. Ilm oli vahelduv, nii päikest kui ka vihma. Korraldaja CMK Racing Team oli kruusasele pinnasele üles seadnud raja, kus oli võimalik saada karistussekundeid kuni 2 minutit või isegi raja vale läbimise eest vooru tulemuse tühistada.

Läänemaa võistlejaid oli stardijoonel kümme. Siinsetele võistlejatele jagus kõiki poodiumikohti erinevates klassides, aga oli ka sportlikku ebaõnne.

Alustame ebaõnnestumistest. Selle hooaja esimese stardi tegi SU-klassis Martin Jaanus, teda kimbutasid kogu päeva tehnilised probleemid ja nii ta korralikku aega kirja ei saanudki ning pidi leppima oma klassi viimase kohaga.

2WD-V-klassis tegi pärast ebaõnnestunud Saaremaa rahvarallit käe soojaks Rutmar Raidma, kuid ta koostöö autoga ei tahtnud kuidagi sujuda. Teises voorus tuli pooltelje purunemise tõttu võistlus katkestada.

2WD-V-klassis oli veel stardis Martin Tamm, kes sõitis Keven Serbiniga kahekesi ühe autoga. Tamm sõitis oma klassis ennast 17. kohale. Serbin, kes oli kogu võistluse kõrges mängus, pani viimase vooru võitmisega võistlusele ilusa punkti ja saavutas igati tubli teise koha.

2WD-S-klassis on oma võistlusi sel hooajal alustanud nii Henri Hirv kui ka Andrus Laidre. Nemad suutsid sõita vanade kalade keskel klassi keskmisi aegu ja olid õhtuks vastavalt 12. ja 14. kohal.

SU-klassis pakkus terve päev põnevust ja kui kaks vooru oli sõidetud, siis olid klassi neljal esimesel võrdsed punktid ning võimalus võistlus võita. Viimase vooru tulemuste põhjal selguski lõpuks paremusjärjestus, kus 3. koha noppis Egert Jakobi.

Naiste klassis oli stardis neli sõitjat ning nende seas ka meie Cärolyn Soidla. Esimeses voorus tuli kirja kolmas aeg ja päeva juhtmõte oli puhas sõit. Teises voorus sõitis Soidla puhtalt välja esimese aja ja viimase vooru kolmanda ajaga saavutas kokkuvõttes oma klassi tubli 2. koha, mis oli tema naisteklassi esimene karikas.

V60+ klassis olid seekord kahekesi rajal Hillar Kruusma ja Toomas Lemberg. Kahe esimese vooru kindla võiduga tagas omale klassivõidu Hillar Kruusma ja sai juba kolmandas voorus rahulikult sõita, selles voorus oli kiirem Toomas Lemberg.

Korraldajad tänavad toetajaid, kes andsid võistluse jaoks kasutada teenindusala Parilas, samuti toetajaid, kes andsid panuse auhindadesse. Suur tänu inimestele, kes meie võistluse pärast pidid oma igapäevaseid toimetusi ringi tegema.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments