Lõhmus tunnistas Nõva kooli kehva olukorda

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva kool. Malle-Liisa Raigla

Nõva kool. Malle-Liisa Raigla

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ütles neljapäeval volikogu ees, et Nõva kooli korraldamisel on tehtud vigu ning vallavalitsus pole koolijuhi suhtes piisavalt nõudlik olnud.

„Nõval ei ole kindlasti läinud kõik parimal võimalikul viisil. Liigume samm-sammult selle poole, et Nõva kooli asjad saaksid järgemööda korda,” ütles Lõhmus. „Tagantjärele võib ju nentida, et direktoril oleks tulnud varem ja tunduvalt jõulisemalt panustada puuduste likvideerimisse, samas ei ole tal olnud kerge oma igapäevaseid ülesandeid täita, sest juba varem tekkinud pinged töökollektiivis ei ole seda soosinud.” Lõhmus märkis, et kooli arendamist pärsivad kogukonna, kooli töötajate ja lapsevanemate vahel valitsevad pinged.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
anonüümne
3 aastat tagasi

Vald oli aus, lõpetas pealinna jm. õpilaste hangeldamise omakäeliselt.Nõvaga on lootust edasi minna siis, kui olukord seda kord võimaldab seal.

anonüümne
3 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

Kõigest hoolimata Nõva rahvas on sama hea,kui teisedki.

Jabur!
3 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

Kuidas siis Noarootsi edasi “hangeldab”? Seaduseid tead? Kuhu kooli oma lapsi “hangeldad”?

anonüümne
3 aastat tagasi
Reply to  Jabur!

Oleme ise endile suure sõlme peale keeranud ja nüüd ei saa edasi. Variku laste transport, mida Oru oli varmas pakkuma,ja Nõva omal ajal ei tähtsustanud ,kas meenub? Noarootsis on riigigümnaasium ja traditsioonid aus, transport ka. Nb! Reoveekraav kõigepealt,et Nõva puhtaks saada…

Kui juht on juhm
3 aastat tagasi

28.08.2018
Lõhmuse poolt valla kodulehel avaldatud uudis:
Usume, et uus direktor saavutab koolirahu ja hea koostöö koolitöötajate, lapsevanemate ning kogukonnaga.

19.10.2020
Lõhmus märkis, et kooli arendamist pärsivad kogukonna, kooli töötajate ja lapsevanemate vahel valitsevad pinged.

Lõhmus on tõesti hea juht ja teeb ainuõigeid valikuid ja otsuseid.
Kallase direktoriks panek oli kas SUUR SIGADUS või TÄIELIK FAIL.
Pigem siiski mõlemad koos, vaat nii hea juht on see Lõhmus.

Lõhmus, on aeg plaati vahetada või tunnistada oma totaalset ämbrit!

Murelik lapsevanem
3 aastat tagasi

Komm kadus ,sest vasak-radikaal Karnaule meeldib, kui Nõva koolilastest võivad saada halva koolitöötaja eeskujul joodikud ja vargad!

Midagi siin ei klapi...
3 aastat tagasi

Et lapsevanemad Nõval on need, kes oma lastele halba soovivad ja vaid hea onu Lõhmus Taeblas on see, kes täpselt teab, mis Nõva lastele parim on – käigu parem mõnes teises koolis! JABUR loogika! Loodan, et Lõhmus ise kah mõistab kui jabur.

einoh
3 aastat tagasi

Lõhmus teab ,mida teeb.Nõva kogukonnale lapsehoidja ta aga pole.

enn
3 aastat tagasi
Reply to  einoh

jah nõva kogukonna oma ta ei ole. Lõhmus on Kallase isiklik lapsehoidja.

xyz
3 aastat tagasi

Ja kulla mees, mis oled Sina vallavanemana teinud, et olukorda parandada? Ignoreerinud absoluutselt IGAT sellekohast signaali, mis Sinu suunal tulnud on? Alates 60 allkirjaga pöördumisest enne Kallase ametisse määramist kuni umbusaldamiseni välja? Mida sa mees veel ootad, et signaalid kogukonnast Sulle kohale jõuaksid???

Kui kõrvadega ei kuule siis...
3 aastat tagasi
Reply to  xyz

Ehk malakat on vaja.

Juht ?
3 aastat tagasi

Miks ka mitte, kui ta on valmis suhtlema lapsevanematega ja teeks kõik selleks, et nii erilises arenevas paigas võiks kool jätkata 9 -klassilisena. Et noored pered võiksid taas rõõmuga oma lapsed kodulähedasse kooli saata, kus valitseb normaalne hea töökeskkond. Viimased 4 aastat on olnud paras õudus lapsevanematele, õpetajatele ja eelkõige lastele, kes on pidanud seda kõike nägema ja taluma.

Mati
3 aastat tagasi

Tarand oleks kindlasti väga hea direktor. Noor hakkaja mees ja juhtimiskogemused ministeeriumis olemas.

aahaa
3 aastat tagasi
Reply to  Mati

Noor???!!!

noor?
3 aastat tagasi
Reply to  Mati

ta peaks praeguse direktoriga umbes sama vana olema 😀

Martin
3 aastat tagasi

Kes? Tarand direktoriks? Ja ha haaaaaa

Ideaalmaailm
3 aastat tagasi

Oh jah, kui neid lapsevanemaid, kogukonda, õpetajaid ja lapsi ees poleks, oleks ju kõik korras ja elu nagu lill. Uute laste vastuvõtmisest nii kooli kui lasteaeda direktor järjepidevalt keeldub. Suur osa kogemusega õpetajatest on kõrvaldatud. Hoolekogu on mehitatud oma inimestega, kellel kooliga mingit reaalset seost pole. Nüüd peaks ju kõik hästi olema? Tegelikult valitseb koolis nüüd totaalne KAOS. Kas järgmiseks peaks lapsevanemad ja osa kogukonnast Nõvalt ära küüditama? Ehk oleks targem hoopis välja vahetada paar ebakompetentset ja despootlike kalduvustega juhti, sest kogu maailma nende ümber on palju keerulisem oma tahtmise järgi muuta?