Läänlastest jalgpallurid on Eesti tippliigades edukad

Virgo Vallik on löönud just oma värava Vändra JK Vapruse võrku. Svetlana Tšizova
Virgo Vallik on löönud just oma värava Vändra JK Vapruse võrku. Svetlana Tšizova

Nädalavahetusel on Eesti tippliigades platsil käinud paljud meie maakonnast pärit jalgpallurid, kes mängisid teineteise vastu.

Naiste meistriliigas kohtusid laupäeval hõbemedali suunas liikuv Saku JK Sporting ja esimest aastat kõrgseltskonnas kaasa tegev Pärnu JK Vaprus.

Sakus peetud kohtumises sepistasid üllatuse suvepealinna jalgpallurid.Pärnu JK Vaprus tähistas 2:1 võitu. Võidukas naiskonnas teeb kaasa ka Haapsalus jalgpalluriteed alustanud Kelly-Ly Tomingas. Käesolevas mängus Kelly-Ly pingilt küll ei sekkunud, kuid kogu 2020 aasta hooaja jooksul on ta kõrgemas liigas kaasa teinud seni viies mängus.

Kohtumises aga mängis praeguse koduklubi Saku JK Sportingu eest tavapäraselt 90 minutit Ulrika Tülp. Oma kümnendat meistriliiga hooaega mängiv Taeblas jalgpalliga alustanud ründaja sellel korral jalga valgeks ei saanud. Kokku on tema arvel aga selle hooaja meistrliiga mängudes koguni üheksa väravat.

Meeste esiliigas oli aga meie maakonnast pärit jalgpallurite kohtumise mänguks Pärnu JK Vaprus ja Vändra JK Vaprus.

Esiliiga liider Pärnu JK Vaprus, kelle eesmärk on tulevaks hooajaks otsepääs Premium liigasse, võitis Vändra JK Vaprust 6:2. Vändra poolel tulid platsile Taeblas jalgpalliga alustanud Aare Avila ja Lihulas maailma popullaarsema spordialaga sinasõbraks saanud Andro Aavik.

Aare Avila on 2020. aastal olnud meeskonna üks tugitalasid. Ta on kindel põhikoosseisu mees ja tema mänguminutid on sellel aastal juba praegu kerkinud kaugelt üle 2000 minuti piiri. Lisaks on ta löönud esiliigas kaks väravat.

Andro Aavik, kelle suvi on möödunud suuresti rasket ala triatloni harrastades, naasis esmakordselt esiliigas platsile 8. augustil. Ja on nüüd kuulunud samuti Vändra JK Vapruse algkoosseisu.

Eile aga oli parem meeskond Pärnu JK Vaprus, kelle ridades tegi teist mängu järjest superesituse 17 aastane, Tuudilt pärit Virgo Vallik. Kui Tallinna FC Flora U21 meeskonna vastu jõudis ta platsil olla kuus minutit, ennem kui tema värav mängusaatuse otsustas, siis nüüd oli selleks vaja kõigest nelja minutit, et skoorida. Virgo Vallikul on olnud keeruline hooaeg. Suvel oli ta kaks kuud jalavigastusega väljas. Kuid nüüd on noor ründaja mängus tagasi. Kaks väravat kahes viimases liigamängus on heaks näiteks. Kokku on ta lööndu liigas neli väravat. Arvestades tema senist nappi mänguaega, siis on see korralik näitaja. Veel oli viimases kohtumises Pärnu JK Vapruse pingil aastaid tiimis tähtsat rolli mängiv Lihulast pärit Rocco Mõtt, kes kerge jalatrauma tõttu selles kohtumises kaasa ei teinud.

Kolmas lõunaläänlane, kes mitmeid hooaegu Pärnu JK Vapruse tiimis mänginud, Reno Mark alustas sellel nädalal aga kohustulikku ajateenistust.

Premium liigat silmas pidades on oluline märkida, et nii Aavik, Mõtt, kui ka Mark omavad kõik ka kõrgeima liiga kogemusi. Aavikul on seal mänge viis, Mõttil 35, neis väravaid löönud kahes ja Markil mänge 31 ja väravaid üks.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments