Kahro Tall – maalivast neurokirurgist maa-arstiks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kaks päeva nädalas käib neurokirurg Kahro Tall patsiente vastu võtmas ja opereerimas Läänemaa haiglas. Arvo Tarmula

Vormsi perearst Kahro Tall vahetas särava tippkirurgikarjääri pealinnas tagasihoidliku maa-tohtriameti vastu.

11 tundi kestvad ülikeerulised ajuoperatsioonid ja 20 puhkuseta tööaastat Mustamäe haiglas on möödanik. Tall on olnud ka president Lennart Meri raviarst. Nüüd võtab ta saaretüdrukutel kalaluid kurgust välja, teeb Vormsi vanadaamidele põlvesüste ja… on õnnelik.

Tallide kodu saarel – Kahro Talli abikaasa Anneli on silmaarst – meenutab tükikest Itaaliat. Õue ümbritseb kõrge kivimüür. Kahe poolega klaasuksed avanevad loojangusse. 200 aasta vanust soola välja ajanud meetripaksuste – laidudelt murtud paekivist – seintega mõisatallist ümber ehitatud maja on Tallide kindel linn ja varjupaik. Tallide tall, nagu Tall ise ütleb, parafraseerides Tolkieni „Sõrmuste isanda” triloogiat.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiiu Uusman ja Ahti Jõgi
8 kuud tagasi

Dr. Kahro Tall on üks imelisi arste maapeal. Ta on tõeline Arst. Teda huvitab haige elu ja tervis, mitte rahakott. Ta on maailma kõige ausam ja oma ala spetsialist suure algustähega. Palju edu talle ja tema perele.

Елена Павлова.
1 aasta tagasi

Врач от бога.Чуткий ,добрый,вежливый ,обходительный.Спасибо Вам за маму.Маме уже 87 лет ,жива-здорова и передаёт огромный привет.Arst jumalast.Tundlik, lahke,ja viisakas.Aitäh ema eest.Ema on juba 87-aastane, elus ja terve ning annab edasi tohutu TERVITUS.

Paul
3 aastat tagasi

Üks ütlemata tore ja asjalik arst. Igasugu eneseimetlejad kellel meeldib kabinetis rohkem ennast kui patsienti vaadata on seal keldrikorrusel küll liikumas. Edu ja ilusat sügist.