Maadlejad tõid Eesti täiskasvanute meistrivõistlustelt kaks medalit

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Noormaadlejad Eerik Pank (vasakul) ja Robin Uspenski tegid Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel tugeva võistluse. Foto Aap Uspenski

Jõgeval peetud Eesti täiskasvanute meistrivõistlustelt Kreeka-Rooma maadluses tõid Läänemaa noormaadlejad koju hõbe- ja pronksmedali.

Kaalukategoorias kuni 82 kg saavutas teise koha Haapsalu maadlusklubi Dünamo maadleja, praegu Audentese spordikoolis õppiv Robin Uspenski, kellel see oli esimene kord täiskasvanute võistlustel osaleda.

Oma alagrupis jäi Uspenski teiseks ja läks seejärel kokku teise alagrupi võitja, kahekordse täiskasvanute hõbemedalimehe Aho Leithamiga. Uspenski isa ja treener Aap Uspenski tunnistas, et oli poja kaotuses üsna kindel ja soovitas poisil end pigem proksimatšiks hoida. „Tema aga otsustas vastase võita. See oli päris suur üllatus,” ütles Aap Uspenski.

Finaalis aga kaotas Robin Uspenski Ranet Kaljolale, kellele see oli esimene Eesti meistritiitel. „Nüüd läks Robin minust mööda – sain sama vanalt oma esimese täiskasvanute klassi medali, aga minu esimene medal oli ponks,” ütles Aap Uspenski.

Edukalt maadles ka Lihula maadlusklubi Leola esindaja, nüüd Audentese spordikooli õppiv Eerik Pank, kes vahetas raskekaalus (130 kg) mulluse Eesti täiskasvanute meistrivõistluste viienda koha nüüd pronksmedali vastu.

Raskekaalus pidi viis võistlejat kõik omavahel läbi maadlema, nii et Pangal tuli kokku minna ka mitmekordse Eesti meistri ja kahekordse maailmameistri Heiki Nabiga. Kuldmedal riputatigi kaela Nabile ning Pank oli kahe kaotuse ja kahe võiduga kolmas.

„Pank on sel aastal Eesti meistrivõistlustelt võitnud kolm medalit – kulla nii juuniorite kui ka noorte klassis ning pronksi täiskasvanute klassis,” ütles Aap Uspenski.

Täiskasvanute meistrivõistlustel lõi esimest korda kaasa ka 15aastane Leola klubi maadleja Stefan Lauri Mölder, kes sai kaalukategoorias kuni 67 kg 9. koha. „Tema puhul oligi eesmärk, et ta saaks täiskasvanute võistlustelt kogemusi,” ütles Aap Uspenski.

Fotod Aap Uspenski

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments