Galerii: kunstiks vormunud eriolukorra päevad jõudsid näitusele

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Konkursi „Üks päev korraga” võitja Marta Schneider Haapsalu põhikoolist. Urmas Lauri foto

Haapsalu kunstikooli hoovigaleriis avati sel nädalal väljapanek „Üks päev korraga”, mis võtab kokku Haapsalu laste muljed koroonaaja eriolukorrast.

Haapsalu kunstiõpetaja Tiiu Randmann-Mihkla kuulutas kunstikonkursi „Üks päev korraga” välja eriolukorra alguses – esimesel koduõppele jäämise päeval. „Sai kohe selgeks, et  peale muu elu on pausile pandud ka huviringide töö,” ütles Randmann-Mihkla. Konkurss andis võimaluse kunstiga süsteemselt ja eesmärgipäraselt kodus edasi tegeleda.  Aeg oli samuti eriline – olnuks patt seda mitte jäädvustada.

Kohe oli selge ka see, et vastne konkurss eesmärgiga jäädvustada eriolukorra argipäevad on teistsugune kui kõik varasemad – sellel oli küll kindel algus, lõpu kohta aga ei teanud keegi midagi. Huvi erilist aega kunstiks valada oli aga suur – osalemissoove tuli üle terve Eesti, huvi tundsid ka täiskasvanud. Randmann-Mihkla siiski piiras osavõtjate hulka – see oli konkurss Haapsalu lastele.

Üheksa nädalat suutsid 23 alustajast vastu pidada aga vähesed – neid, kes jäädvustasid eriolukorra üheksa nädala muljed, oli lõpuksseitse vaprat. „Täpsemalt oli päevi 45, sest eesmärk oli jäädvustada argipäevi,” ütles Randmann-Mihkla.

Õpilastel tuli igas argipäevas märgata midagi erilist, isegi kui tundus, et midagi erilist ei ole. Iseenesest oli kõik eriline, sest midagi eriolukorra sarnast ei olnud keegi varem näinud – ei lapsed ega täiskasvanud.

Pikemalt loe laupäeva, 18. juuli paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments