0

Pühapäeval toimub kontsert Pärdi ja Tormise auks

Lääne Elu

info@le.ee

Endrik Üksvärav ja Peep Lassmann proovis. Foto: Indrek Kasesalu
Endrik Üksvärav ja Peep Lassmann proovis. Foto: Indrek Kasesalu

Pühapäeval on Haapsalu kultuurikeskuses kontsert Kummardus, mis on pühendatud Arvo Pärdi ja Veljo Tormise ümmargustele tähtpäevadele.

Eesti rahvamuusika suurkujul Veljo Tormisel on augustis 90. sünniaastapäev, maailma populaarsemaid heliloojaid Arvo Pärt tähistab aga septembris 85. sünnipäeva. Suurte helimeistrite tähtpäevi märgitakse ära paljude kontsertidega, nii meil kui kindlasti ka välismaal.

Lihulast pärit laulja Endrik Üksvärav toob koos pianisti Peep Lassmanniga ettekandele huvitava põimiku nimetatud komponistide helitöödest, kontserdil kõlab nii tuntud helindeid kui ka harva ette kantavaid teoseid. Tormiselt tuleb esitusele väike valik rahvaviisiseadeid, samuti eesti poeetide tekstidele kirjutatud loodusminiatuure. Arvo Pärdi muusikast kõlab igihaljas „Ukuaru valss“, klaveripala „Aliinale“ ja meieisapalve. Endrik Üksvärav on omapärane laulja ja dirigent, kelle südameasjaks on muuhulgas Tormise pärandit hoida ja tutvustada. Peep Lassmann on pikaaegne Eesti muusika- ja teatriakadeemia rektor, teenekas klaveripedagoog ning üks eesti väljapaistvaid pianiste.

Kontsert toimub 19. juuli kell 18 Haapsalu kultuurikeskuses.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz