Mart Helme rohkem EKRE esimeheks ei kandideeri

BNS

Siseminister Mart Helme (EKRE). Arvo Tarmula
Siseminister Mart Helme (EKRE). Arvo Tarmula

EKRE esimees Mart Helme teatas laupäeval erakonna volikogus, et kuigi ta on esimehe kandidaadina üles seatud kõigist erakonna ringkondadest ei kavatse ta 4. juulil toimuval erakonna kongressil esimeheks kandideerida – küll aga soovitab ta kõigil hääletada Martin Helme poolt.

„Olen erakonna esimees olnud kaheksa aastat, enam kui kümnendiku oma elust,” vahendas EKRE Mart Helme sõnu. „Esimeheks saades oli erakonna toetus nulli lähedal. Olen meie erakonda juhtinud kahtedel kohalikel, kahtedel riigikogu-, kahtedel europarlamendi- ja presidendivalimistel. Rahvuskonservatiivid on selle ajaga jõudnud riigikokku, valitsusse ja europarlamenti ning paljudesse omavalitsustesse. Aga meil on saavutada veel palju. Järgmiste valimiste järel peame olema peaministripartei ja selleks on tarvis ennast mugavustsoonist välja raputada ning värske energia uue pilguga asju teha. Alustan iseendast – aeg on teatepulk edasi anda, et erakond saaks hoogu ja energiat juurde.”

„Ma ei ole oma otsust langetanud kergekäeliselt ega tee seda emotsiooni ajel, ammugi mitte mingist survest,” selgitas Helme. „Teen seda, et suurendada erakonna dünaamilisust. Teen seda, et luua meile uusi võimalusi ja vaatenurki. See on minu isiklik ja kaua küpsenud otsus. Kinnitan kõigile oma toetajatele erakonna sees ja valijate hulgas, et ma ei kavatse poliitikast ega erakonna tööst eemale jääda ja kandideerin erakonna aseesimeheks. Tänan kõiki ringkondi, kes on mind esimeheks üles seadnud, kuid kinnitan, et loobun sellest ning soovitan neil hääletada Martin Helme poolt.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mirjo
4 aastat tagasi

Agu esineb tüüpilise ekre fännina, kui keegi natuke kritiseerib kaabut, siis kohe sots või reformar. No ei ole nii, ka mina leian paljut kritiseerida ekre tegevuses aga ei ole sots ega ammugi reformi toetaja.
Millest selline liigitamine- kes ei ole meiega nõus on kohe see ja see…
Järelikult on koolis haridusteed vähe käidud ja oma peaga mõtlemisvõime puudulik. Tuleb sellistele Agudele kaasa tunda. 😉

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Mirjo

Aga ongi ju, sotsidel ja referakondlastel on hoopis teistsugune maailmavaade, mitte midagi EKRE ga ühist ju pole, sellepärast pole ka koos valitsuses arusaadavatel põhjustel. Kui selline arusaam maailmast ei ole vastuvõetav, siis järelikult ongi teistsugune ju!? Ma ei mõista mis siin kooliharidusega pistmist on üldsegi? Te ise proovite solvata ja silte külge kleepida ju! Olen jah EKRE toetaja, nii rahaliselt, kui ka valimistel, aga teie kommentaarist jääb mulje nagu see oleks jube halb asi, aga ei ole, üldsegi mitte. Ärge pidage ennast teistest paremaks, te lihtsalt pole seda!Tüüpiline

Tiit
4 aastat tagasi

Mart Helme sobiks meile järgmiseks presidendiks. Kindlasõnaline.

kaduv
4 aastat tagasi
Reply to  Tiit

oh seda õudust siis!

Misasja
4 aastat tagasi
Reply to  kaduv

Mis õudus siis oleks?

Kübe
4 aastat tagasi

Ju siis vanal helmel süsteemid ja rahavood paigas. Nüüd aeg poisikesel ka asjad timmi ajada. Järgmistel valimistel on häving ootamas.

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Võtad ise järgmistel valimistel võidu, kui kaineks saad? 🙂

Postimees
4 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

2.kodanik…
SinuSugused haiged loomad saavad lilla passi peale järgmisi riigikogu valimisi

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Suur Mart ei annagi siis juhtnööre enam, aga kuidas igasugu postimehed hakkama saavad? Suur Juht peab olema!

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Milleks mõnitada? Teie väga austatud refi või sotsi erakond pole ka teab mis imetegijad, pigem vastupidi

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Isikukultus pole eestlastele omane et sa teaks!

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Mida sa juss võitled selle EKRE vastu koguaeg? Mis varianti sul paremat pakkuda on? Samas ma ei tea ka, kas oled hoopis kommunist sa? Neid on ka väga palju meie Eestimaal tegelikult.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ei võitle ainult EKRE vastu, saavad kõik, kes häbenemata rahva raha laiaks löövad ja ennast poliitikuks peavad!

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Rahva raha laiaks löövad!? Sa juss väitsid, et tead Läänemaal umbes 30 töötajaga ettevõtet, kus makstakse palgapäeval sularaha, ilma raamatupidamisest läbi kandmata, aga see on nagu okei või? Riigi ja ühtse rahvana toimimisest ei tohiks sa küll sõna võtta, kui keeldud avaldamast selle ettevõtte nime!

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Kübe

rahavood olid tal juba ennem paigas. Tulebki valida inimesi, kes on osanud omale juba piisavalt raha teenida(näitena Mart Helme, Donald Trump), siis langeb ära huvi mingeid skeeme punuma hakata võimu juures olles. Kui raha vaja pole, saab keskenduda nagu päriselt ka oma maa ja rahva heaolu eest seisma.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Saab keskenduda nagu päriselt ka oma maa ja rahva heaolu eest seisma. Tõsiselt? Sul päris head naljad!

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Väidate, et rahvavaenulik on või? Igasuguste sisserändajate tšurkade ja homonoormeeste vastu tundub küll olema jah, aga muidu ma ei näe kriitikaks küll põhjust.

krabama
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

EKRE-t huvitab see riik ja rahvas üsna vähe. IKKA VÕIM.

Nojah
4 aastat tagasi
Reply to  krabama

on võim ja edasi, mis selle võimuga siis edasi saab?

Mart ja rikas?
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Huvitav võrdlus! Helme Marti Trumpiga võrrelda! Ei tea, kas Trump ka lõhub nädalavahetusel puid ja niidab muru? Mis ajal Mart rikkaks sai? Eesti rikaste TOP 500-s küll Mardi nime ei leia.

Kas
4 aastat tagasi
Reply to  Kübe

sa Kübe mitte Siimust ei kirjuta?