Ööpäevaga lisandus neli positiivset testi

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 752 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 4 ehk 0,5 protsenti osutusid positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus 2 positiivset testi tulemust Harju maakonda (mõlemad Tallinna) ja 2 Tartu maakonda (neist 1 Tartu linna).

Läänemaal on testitud 1336 inimest. Positiivse testitulemuse on andnud kuus inimest. Neist kolm ei ela reaalselt Läänemaal, vaid nende rahvastikuregistri järgne elukoht on siin. Kolmest Läänemaa nakatunust kaks on viirusest tervenenud.

10 000 elaniku kohta on Läänemaast rohkem testituid vaid Saaremaal ja Hiiumaal. Teistes maakondades on rahvaarvuga võrreldes teste tehtud vähem.

16. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 41 inimest, neist 5 on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 289 inimest, lõpetatud 300 haigusjuhtumit.

Tänase seisuga on tervenenud 1437 inimest. Neist 934 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (65,0%), 503 inimese puhul (35,0%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 63 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud ligi 69 tuhat esmast testi, nendest 1 770 ehk 2,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Maailmas on koroonaviirusesse nakatunud enam kui 4,4 miljonit inimest, viiruse tõttu on surnud üle 300 tuhande inimese.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments