Lihulasse jõudnud koroonaviiruse päritolu on selgusetu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula hooldekodus said kõik testitud. Andres Hion

Terviseameti töötajad testisid aprilli algul Lihula hooldekodu elanikke ja töötajaid, toona olid vastused negatiivsed.. Andres Hion

Lihula Südamekodu juhataja Vanda Birnbaum andis reedel positiivse koroonaproovi, täna selguvad esmaspäeval antud kordustesti tulemused.

Birnbaumi sõnul tundis ta läinud esmaspäeval end pisut külmetununa – nina oli kinni ja enesetunne selline nagu algava nohu puhul ikka. Oma töö tõttu hooldekodu juhina soovis ta igaks juhuks teha koroonatesti ja perearst oli sellega päri. „Reedel tegin testi ja laupäeval sain positiivse tulemuse,” ütles Birnbaum.

Terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam kinnitas Lääne Elule Lihula Südamekodu töötaja positiivset koroonaproovi. „Väidetavalt pole ta hoolealustega kokku puutunud pärast 29. aprilli,” ütles Juhkam. 29. aprillil käis Birnbaum ühe hoolealusega Tallinna raviasutuses.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
3 aastat tagasi

Tean lähitutvuskonnast Soomes aastakümneid elanud eesti peret, kes uuris välja, et suure tõenäosusega olid nad saanud koroonanakkuse kuu aega enne sümptomite avaldumist. 2 nädalane peiteaeg pole aksioom vaid üksnes lihtsustus üldreegli põhjal.

Postimees
3 aastat tagasi

Miks artikkel maha võeti?

Arvos
3 aastat tagasi

Mina arvan, et see viirus on pärit Hiinast.

Hea okkupant
3 aastat tagasi

Maailmas toimub pandeemia ahnus osa ja pandeemia rumalus ja argus ja ülejäänud, muide, ühest tuberkuloosi sureb 1 500 000 inimest

Lihulast pärit.
3 aastat tagasi

Lihulas elab väga palju vanemaid inimesi. Käin sageli Lihulas ja näen liikumas vanemat elanikkonda. Viirusele ju väga sobiv koht ennast näitama hakata.