Terviseamet ja perearstid: tervisetõendit tuleb aegsasti pikendada

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

5. maist väljastasid perearstid taas tervisekontrolli tõendite, mootorsõiduki juhtimisõiguse ja relvaloa taotlemise tõendite väljastamist ning pikendamist.

4. mail vastu võetud kobarseaduse kohaselt pikeneb tervisetõendite kehtivus 60–90 päevani eriolukorra lõppemisest, kuid perearstide selts soovitab võimalusel tervisekontrollid juba varakult planeerida ja oma perearsti juures selleks aeg kokku leppida. „Oleme koostöös terviseametiga olukorda põhjalikult kaalunud ja otsustanud plaanilise ravi teenuseid esmatasandil veelgi laiendada, seepärast taastame perearstikeskustes kauaoodatud tervisekontrollid erinevate lubade taotlemiseks,“ ütles perearstide seltsi juht doktor Le Vallikivi.

Hajutamaks patsientide vastuvõtte, teevad perearstid tervisekontrolle läbi eelnevalt kokkulepitud ajal. „Kõige olulisem on nakkusohte piiravate meetmete rakendamine, et arstiabi ja tervisekontroll oleksid võimalikult ohutud nii patsiendile kui tervishoiutöötajale,“ ütles terviseameti tervishoiuteenuste osakonna juhataja Pille Saar.

Tervisekontroll viiakse läbi samamoodi nagu enne eriolukorra väljakuulutamist. Tervisetõendi saamiseks tuleb esmalt registreerida perearsti vastuvõtule. Enne perearsti vastuvõttu tuleb täita tervisedeklaratsioon, mis on kättesaadav aadressil www.digilugu.ee ning seejärel minna kokkulepitud vastuvõtu ajal perearsti juurde. Küsimuste korral palub perearstide selts pöörduda oma perearsti poole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments