Esimene riigieksam toimub 29. mail

Noarootsi gümnaasiumi abituriendid hiilgasid eesti keele eksamil. Urmas Lauri
Foto möödunudaastasest eesti keele eksamist Noarootsi gümnaasiumis. Urmas Lauri

Riigieksamite sooritamine on sel kevadel vabatahtlik, loobujatel tuleb Innovele sellest teada anda 11. maiks. Soovi korral on kõigil võimalik osaleda sügisel toimuvatel lisaeksamitel.

Riigieksamite sooritamine ei ole sel kevadel gümnaasiumi lõpetamise tingimus ja riigieksamite tegemine on vabatahtlik. Eksaminandid, kes olid ennast 20. jaanuariks eksamitele registreerinud, võivad sooritada matemaatika ja eesti keele või eesti keele teise keelena riigieksami.  Riigieksamid tuleks õpilasel teha kindlasti juhul, kui on plaanis edasi õppida erialal, kus nõutakse sisseastumisel riigieksamite tulemusi.

Riigieksamite toimumise ajad:  

  • eesti keel – 29. mai 2020. a;
  • eesti keel teise keelena – 1.–3. juuni 2020. a;
  • matemaatika – 5. juuni 2020. a.

Inglise keele riigieksamit 2020. a kevadel ei toimu.

Kui õpilane soovib riigieksamit sooritada, siis pole vaja midagi teha, sest tema andmed on juba infosüsteemis olemas. Innove edastab õpilasele eksami toimumise aja ja koha e-posti teel vähemalt seitse päeva enne eksami toimumist.

Kui õpilane ei soovi kevadel ühte või mitut riigieksamit sooritada, siis tuleb tal saata oma riigieksami tühistamise soov aadressile: innove@innove.ee 11. maiks 2020.  E-kirjas tuleb õpilasel märkida oma täisnimi, isikukood ja eksamiaine(d), millest ta soovib loobuda.

Rahvusvahelistele võõrkeele eksamitele registreerunutega võtab Innove ühendust ja antakse täiendav eksamikorraldust puudutav info.

Inglise keel Cambridge Assessment English C1 Advanced Innove poolt korraldatud eksam toimub 12.-22. juunil (kirjalik eksam 20. juuni). C1 Advanced eksamil saavad osaleda isikud, kes õppisid sel ajal gümnaasiumi lõpuklassis või kutsekeskhariduse tasemel lõpukursusel.

Saksa keel Goethe-Zertifikat B1- ja B2-taseme eksam toimub 8.-11. juunil 2020 (kirjalik ja suuline).

Prantsuse  ja vene keele rahvusvahelised eksamid juunis ei toimu. Innove saadab  täiendava teabe eksamite aegade kohta juunikuu jooksul.

Täpsem info rahvusvaheliste võõrkeele eksamite kohta on leitav Innove kodulehelt.

Riigieksamite tulemused on teada hiljemalt 30. juunil ja õpilastele väljastatakse elektroonilised riigieksamitunnistused hiljemalt 1. juulil 2020.

2020. aasta kevadel läbi viidavate riigieksamite lisaeksamid korraldatakse käesoleva aasta sügisel. Täpsem info avaldatakse Innove kodulehel.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments