Nädala eest sattusin juurviljade lainele ja seetõttu oleks kohane kahest köögiviljavennakesest isegi pikemalt kirjutada – ikka naerist ja kaalikast, kelle vahel mõni ehk vahet ei teegi.
Naeris (kapsasrohtude perekonnast pärit Brassica rapa rapa)on neist kahest vanem, teda hakati metsnaeri kujul söögiks tarvitama juba 4000 aastat tagasi Lähis-Idas, aga kultuuristati ta veidikene hiljem Vahemere maades, kus aretati temast juba sortegi. Arvatavasti koos Vana-Rooma sõja- ja rännumeestega levis see ilmastikukindel ja külmakartmatu köögivili ka Kesk- ja Põhja-Euroopasse, kus muutus pikkadeks sajanditeks üheks põhitoiduaineks. Nii oli enne kartulikasvatuse levikut naeris ka Eestis põhiline põllukultuur teravilja kõrval.