Lihula avab 4. maist raamatukogud ja välijõusaali

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto: Lihula raamatukogu

Lääneranna vallavalitsuse otsusega tohivad Lääneranna valla raamatukogud esmaspäevast, 4. maist jälle raamatuid laenutada.

„See on võimalus, mitte kohustus,” ütles Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets. Raamatuid tuleb laenutada kontaktivabalt. „Iga raamatukogu vaatab ise, kuidas seda korraldada,” ütles Pikkmets. Kuna raamatukogutöötajad on välja võtnud nädalase palgata puhkuse, siis kõigist kogudest esmaspäevast raamatuid laenata ei saa. Puhkuse lõpevad hiljemlt 8. mail.

Lääneranna raamatukogu direktor Reet Rehtla ütles Lääne Elule, et Lihula raamatukogu alustab laenutamist teisipäevast, 5. maist. Et raamatuid saada, tuleb raamatukogusse helistada või saata meil ja anda teada, mis raamatuid soovitakse. Raamatutele järele tuleb lugeja töötajaga kokku lepitud ajal, et vältida korraga mitme inimese kohaletulekut.

„Lugejad raamatukogusse sisse ei tule. Ilmselt paneme ukse taha laua, kust saab kilekottidesse pakitud raamatud kätte,” ütles Rehtla. Kiletkotid on juba varutud.

Lääneranna raamatukogu nime all tegutseb Lääneranna vallas kokku 11 raamatukogu – Lihula, Kirbla, Tuudi, Metsküla, Virtsu, Kõmsi, Vatla, Koonga, Lõpe, Saulepi ja Varbla.

Esmaspäevast, 4. maist on avatud ka Lihula gümnaasiumi välijõusaal ja Virtsu kooli spordiväljakud kl 9-17. Järgida tuleb 2+2 reeglit. Laste mänguväljakud on suletud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments