Lääneranna otsib raamatukogule uut juhti

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto: Andres Hion

Lääneranna vald otsib konkursiga uut direktorit Lääneranna raamatukogule, millel on üle terve valla kümme harukogu.

Neli aastat Lääneranna raamatukogu juhtinud Reet Rehtla lahkub ametist 1. augustist. „Sain ühel hetkel aru, et raamatukogu- ja kultuuritöötajad on jäetud täiesti omapäi. Neid poleks nagu kellelegi tarvis,” ütles Rehtla. Aastakümneid seda tööd teinud ja vahepeal ka raamatupoes töötanud Rehtla pidas silmas raamatukogutöötajate madalat palka Eestis ja rahapuuduses virelevaid raamatukogusid.

Lääneranna vallavanema Ene Tähe sõnul on Lääneranna vallas raamatukoguhoidja palk alla 800 euro ja tõsta seda ei ole võimalik – kui, siis nii, et täiskoha asemel töötavad raamatukoguhoidjad sama palga eest edaspidi näiteks poole kohaga ja raamatukogud on vähem aega lahti.

„Seda kõike tuleb arutada, aga siis oleks vähese raha eest vähemalt rohkem vaba aega,” ütles Täht.

Lääneranna raamatukogu direktor hakkab siiski tööle täiskohaga. Eilse seisuga oli laekunud üks avaldus. Konkurss kestab esmaspäevani. Lääneranna raamatukogu koosseisu kuulub keskraamatukogu Lihulas ja kümme harukogu – Vatlas, Virtsus, Kõmsil, Metskülas, Tuudil, Kirblas, Varblas, Koongas, Lõpel ja Saulepis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Uus tunnuslause?
1 aasta tagasi

Lääneranna -vähese raha eest vähemalt rohkem vaba aega!

palka
1 aasta tagasi

pole võimalik tõsta, aga pere tahab süüa, ehk mõni rohusööja vegan soostub