Ööpäevaga suri kaks koroonaviirusega nakatunut

Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1576 COVID-19 viiruse testi, millest 1.6 protsenti ehk 25 proovi osutusid positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 37 594 uut testi, nendest 1459 ehk 3.9 protsenti on osutunud positiivseks.

Hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 129 inimest, kellest 11 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 145 inimest. Viimase ööpäeva jooksul suri Eestis COVID-19 tõttu Ida-Viru keskhaiglas ravil olnud 91-aastane naine ja Põhja-Eesti regionaalhaiglas ravil olnud 77-aastane mees. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 38 inimest.

Kõige rohkem positiivseid teste laekus rahvastikuregistri andmete järgi Harjumaal (9) ja Saaremaal (6). Järgnesid Tartumaa ja Ida-Virumaa, milles oli neli uut positiivset testi. Tänase seisuga on enim nakatunuid jätkuvalt vanusegrupis 20-24 (28%), järgnevad vanusegrupp 35-39 (16%) ja vanusegrupp 65-69 (12%).

Läänemaal on nakatunuid neli. Kokku on testitud 453 läänlast. Kõik Läänemaal nakatunud on mehed – kaks vanusegrupis 20–24, üks 35–39 ja üks 55–59. Kaks nakatunut on tervenenud, kaks ei ela Läänemaal, vaid see on nende registrijärgne elukoht.

Täna algas Haapsalus koroonaviiruse testide võtmine autost.

Terviseamet tuletas meelde, et SARS-cov-2 viirus levib ka neile, kes riskirühma ei kuulu. Ligi kolmandiku viimase ööpäeva positiivsetest testidest andsid inimesed vanuses 20-29, 16. aprillil moodustasid enam kui veerand positiivsetest vanuserühma 15-24 eluaastat kuuluvad testitud. Seega on kõigil inimestel väga oluline vältida kontakte ja jälgida hügieenireegleid.

Seoses riigis välja kuulutatud eriolukorraga kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekande-asutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. COVID-19 nakkuse leviku takistamiseks peatati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku. Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist. Plaaniline ravitegevus peatatakse, et tõkestada nakkuse levikut ning hoida kokku isikukaitsevahendeid. Juba alustatud plaanilise ravi lõpuleviimise otsustab arst koos patsiendiga, hinnates igat üksikut juhtu. Lõpuni peab viima plaanilised tegevused, mille katkestamine seaks ohtu inimese tervise.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments