Hooldekodudes tõusevad aprillist teenustasud eriolukorrast hoolimata

De la Gardie õendushoolduskeskuse õe Marika Rohilaiu sõnul pole hinnatõus aastapikkust järjekorda lühendanud. Foto: Urmas Lauri
Eriolukorrale vaatamata tõusevad aprillist hooldekodude kohatasud. Foto: Urmas Lauri

Aprillist tõusvate pensionide tuules tõstab ka suur hulk hooldekodusid aprillist kohatasu. Hoolimata eriolukorrast, mis on paljud inimesed tööta jätnud, omavalitsused hinnatõusuotsuseid tagasi pöörama ei tõtta. Ka sotsiaalministeerium ei näe põhjust hinnatõusu sekkuda, kirjutas ERR.

Sotsiaalministeeriumi sotsiaalvaldkonna asekantsler Rait Kuuse ütles, et hooldekodu teenuse hinnatõus on asutusepidajate otsustada ning riik siin vajadust sekkuda ei näe.

„Kui inimesed ise jäävad rahastamisel hätta, siis saaksid vajadusel ka kohaliku omavalitsuse poole pöörduda ja täiendavat tuge saada. See süsteem peaks olema piisav, et inimeste võimalikule raskusele rahastuse osas reageerida,” ütles Kuuse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tüüpiline
4 aastat tagasi

sotsiaalministeerium ei taha sekkuda….

Mina
4 aastat tagasi

kas tõuseb 7-e euro võrra…