Väikese viigi veetase püsib kontrolli all

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Luiged. Arvo Tarmula
Luiged. Arvo Tarmula

Lääne Elu lugeja tundis muret, et Haapsalu Väikeses viigis on vesi liiga kõrge, mistõttu luiged ei saarekestel pesa teha.

Haapsalu Linnahoolduse juht Alo Lõps ütles, et õnneks ei ole inimeste kartustel tõepõhja all.  „Väikese viigi veetase ei ole praegu kõrge. Ilmade soojenedes hakkab see päikese käes alanema ja ka viigi kaldad imavad kiiresti vett. Igal kevadel oleme pidanud vett hoopis juurde pumpama, ja see võtab palju rohkem aega kui veetaseme alandamine,” selgitas Lõps.

Lõps kinnitas, et viigi veetaset jälgitakse pidevalt ja sel teemal on konsulteeritud ka keskkonnaametiga. „Nemad kinnitasid samuti, et luikedel ei jää pesa tegemata ka siis, kui vesi on veidi kõrgem,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
4 aastat tagasi

Merevee tase on ka liiga kõrge. Pardil ei ulatu kohati jalad põhja. Kus on linnavalitsuse silmad? Miks midagi ette ei võeta?

Hellat
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Merevee taset ei saa kontrolli all hoida

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Hellat

Saab ikka, Taani väinades on nagunii luugid kinni!

JaakJaladpõhjas
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Jaa! Ma käisin ka nende lõustaraamatus kisendavate muttidega seal piilumas ja kujutad ette, kalad upuvad!
Peaks selle lombi ikka kuivaks laskma, siis oleks mutid rahul ja keegi ei läheks suvel ujuma kah.