Keedika–Linnamäe lõigul algavad rekonstrueerimistööd

Linnamäe-Keedika maanteele ehitatakse uus teekate. Kaart: Google Maps

6. aprillil algavad Keila–Haapsalu maantee Keedika–Linnamäe teelõigul rekonstrueerimistööd. Tööde eesmärk on parandada amortiseerunud kate ning tõsta sõidumugavust ja liiklusohutust.

Maanteeameti teatel freesitakse lõigul olemasolev kattekiht, rajatakse uued dreen- ja killustikukihid, uus kompleksstabiliseeritud alus ning kogu lõigule uus kahekihiline asfaltbetoonkate. Asendatakse kõik olemasolevad truubid ja liikluskorraldusvahendid.

Aprilli esimestel nädalatel alustatakse väljamärkimis- ja raadamistöödega, misjärel jätkatakse kaevetööde ning teetruupide ehitusega. Orienteeruvalt kuu aja pärast ehk mai alguses alustatakse põhiliste teetöödega, siis freesitakse vana asfaltkate, alustatakse tee muldkeha laiendamisega ning ehitatakse välja uued katendikonstruktsiooni kihid. Töid tehakse lõikude kaupa – kogu rekonstrueeritav teelõik on jagatud kaheks ligi 4 km osaks.

Esimeses etapis alustatakse töödega Keedika poolsest otsast ning liigutakse Linnamäe poole. Peale esimesele lõigule alumiste konstruktsioonikihtide rajamist, alustatakse mai lõpus paralleelselt töödega ka teisel lõigul.

Teetööde käigus ümbersõite ette nähtud ei ole, kuid arvestada tuleb liikluspiirangutega vahetult töötsoonis ning ajal, mil tee on veel lõplikult asfalteerimata. Töötsoonis on liikumiskiirus 30–50 km/h olenevalt tehtavatest töödest. Tööde ajal on vähemalt üks sõidusuund liiklejatele alati avatud. Kõigi tööde teostamisel ja tööde vaheaegadel, kui pole tagatud vähemalt 1+1 sõiduraja olemasolu, kasutatakse liikluse reguleerimiseks foore või liiklusreguleerijaid. Ehitustööd kestavad viis kuud.

Arvestades valitsuse kehtestatud eriolukorda, kinnitame, et ehitustööde tegijad järgivad kindlasti Terviseameti poolt kehtestatud ohutusnõudeid ja juhiseid.

Objekti projekteerija oli Selektor Projekt OÜ. Omanikujärelevalvet teostab Infragate Eesti AS ja ehitustöid teeb Tariston AS. Tööde maksumus on ligi 2,6 miljonit eurot.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments