Politsei: tähelepanelik kodanik aitas ära hoida autovarguse

Tähelepanelik kodanik andis ööl vastu tänast politseile teada, et Haapsalus Haava tänaval üritas seltskond inimesi  ärandada sõiduautot Mercedes-Benz.

 Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmitsa sõnul teatas tähelepanelik kodanik täna öösel veidi enne kella kolme, et tema kortermaja ees toimetab seltskond inimesi auto kallal.

„Politsei reageeris teatele koheselt ja sündmuskohale jõudes leidsid nad eest lahtiste ustega auto, mida oli mõned meetrid selle parkimiskohast liigutatud,” ütles Palmits. Autot varastada kavatsenud isikud olid lahkunud.

Juhtivuurija sõnul oli tähelepaneliku Haapsalu elaniku kõne see, mis aitas ära hoida auto varguse. „Aitäh sellele Haapsalu elanikule, kes märkas kahtlast tegevust ja andis sellest koheselt hädaabinumbril 112 teada,” ütles ta.

Palmits rõhutas, et taoliste sündmuste ennetamiseks saavad väga palju ära teha ka sõidukite omanikud. „Antud juhul olid näiteks lukustamata auto uksed, mis teeb pahatahtlike kavatsustega inimestele teo toimepanemise oluliselt lihtsamaks. Sama lugu on võtmete sõidukisse jätmisega,” soovitas Palmits.

„Autoomanikud peaksid oma vara heaolu kindlustamiseks lukustama sõidukist lahkudes selle uksed, aktiveerima signalisatsiooni ja võtmed turvalisse kohta panema,“ tuletas ta meelde.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks ja teo toime pannud inimeste tuvastamiseks on alustatud kriminaalmenetlust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tolmu Ahv
4 aastat tagasi

Politsei näeb vaeva ja saab pätid kätte. Aga Haapsalu kohus laseb nad tihti jälle lahti. Kurb.