0

Jüri Ratas tänas ajakirjanikke

Lääne Elu

info@le.ee

Peaminister Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Tartu ülikoolis meie nüüdisaegsele ajakirjandusõppele aluse pannud Juhan Peegel ütles 1987. aasta 1. oktoobril ilmunud esimeses Maalehe numbris järgmist: „Head ajalehte teha, see on imelihtne. Ei tohi kirjutada ebahuvitavatest asjadest, liiati veel pikalt ja igavalt. Kuid ka lühidalt ning sisutult ei ole sobiv sõna võtta. Ei tohi valetada isegi siis mitte, kui see vale on ilus ja roosa. Ei tohi unustada, et oluline on ka (keha)hoiak: kirjutada tuleb sirge seljaga.”

Need sõnad kehtivad argipäevas, aga saavad veelgi suurema kaalu kriiside ajal. Seepärast olen ma väga tänulik kõigile meie ajakirjanikele, meediaväljaannetele, kanalitele ja toimetustele, kes on teinud koroonaviirusest põhjustatud kriisi ajal oma tööd väga pühendunult ja suure vastutustundega. Meie harjumuspärane elukorraldus on suuresti muutunud ning kõik inimesed vajavad kiiret ja täpset teavet, asjakohaseid käitumisjuhiseid ning tasakaalukaid sõnumeid. Nii Eestis kui maailmas toimuva kohta. Eesti meediaväljaanded on olnud meie inimestele nendel keerulistel aegadel suureks abiks.

Me näeme, et meie väljaanded ja kanalid on kriitilisel ajal olnud oma programmis aktuaalsed ja paindlikud. Samuti on toimetused teinud võimalusel ühiskonna jaoks olulise sisu tasuta kättesaadavaks ning avaldavad operatiivselt vajalikku infot, juhiseid ja eriolukorra lahendamise korraldusi. Peale selle on julgustav näha, et levivate valeuudiste puhul on ajakirjandus käitunud väga vastutustundeliselt ning kahtlustäratava info enne avaldamist üle kontrollinud. Üksnes usaldusväärsetest allikatest pärinevat ning paikapidavat teavet levitades saame vältida infomüra ja ennetada inimeste põhjendamatut ärevust.

Praegune kriis ei jäta puutumata ühtegi eluvaldkonda ning meil seisavad ühiskonnana ees keerulised ajad. Ma tänan südamest kõiki ajakirjanikke, ajakirjandustöötajaid ja toimetusi ning soovin kõigile järgmisteks päevadeks, nädalateks ja kuudeks siiralt jõudu!

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz