Lääne-Nigula vallaametnikud töötavad kodus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Lääne-Nigula vallamaja Taeblas. Foto: Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vallamaja Taeblas. Foto: Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vallavalitsus pidas neljapäeva hommikul erakorralise istungi. Vallaametnikud on esmaspäevast kaugtööl ja kõik koolid on suletud.

Kui alates esmaspäevast soovitakse vallaametnikega asju ajada, tuleb helistada või e-kiri saata, võimalusel aga kasutada e-teenuseid.

Selline töökorraldus kehtib kuni uue teadaandeni. „Reageerime olukorrale ja vajadusel teeme uued otsused,” ütles vallavanem Mikk Lõhmus.

Nagu mujalgi, lähevad Lääne-Nigula valla koolid esmaspäevast e-õppele ja et koolid on kinni, ei sõida ka koolibussid.

Valla lasteaedades jäävad avatuks vähemalt valverühmad, kuid vallavalitsus soovitab vanematele tungivalt, kui vähegi võimalik, lapsi lasteaeda mitte tuua. Kõik vanemad, kes seda siiski teevad, peavad täitma kinnituslehe, et laps pole kahe nädala jooksul kokku puutunud välismaalt saabunud inimestega, kelle puhul võib kahtlustada nakatumist. Vähimagi kahtluse korral võivad lasteaia direktorid keelduda last aeda võtmast.

Lasteaiatöötajatel soovitatakse vältida otsekontakte vanematega. Näiteks ei toimu arenguvestlusi ja muid kohtumisi. Kui olukord muutub, võib lasteaia aga sulgeda ja kui see peaks juhtuma, saavad vanematele info lasteaia veebilehelt.
Kinni pannakse kõik noortekeskused, vaba aja keskused, spordisaalid ja kultuurimajad: ei toimu huviringe, trenne, beebikoole ega muid kogunemisi.

Lääne-Nigula valla sotsiaalhoolekande osakond jätkab igapäevaste teenuste osutamist, kuid inimestega saadakse kokku vaid hädavajadusel. Piirkonna sotsiaaltöötajaga tuleb ühendust võtta telefoni või e-posti vahendusel.

Vormsi vallavalitsus ja oluliste avalike asutuste juhid kogunevad esmaspäeval, et otsustada eriolukorras edasised tegevused saarel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Töötavad?
4 aastat tagasi

Vöib olla.

Hellat
4 aastat tagasi
Reply to  Töötavad?

võib olla?