Haapsalu kinos sündis veebruaris vaatajarekord

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

„Talve” kogus veebruaris üle 2500 vaataja. Foto kaader filmist

Veebruaris sündis Haapsalu kinos vaatajarekord – kinos käis kokku ligi 6000 inimest, mis ületab senist vaatajarekordit enam kui 1000 inimese võrra.

Haapsalu kino projektijuhi Vendo Jugapuu sõnul on kõige üllatavam, et viimaste aastate kinokülastuse rekord sündis just veebruaris, mis on aasta lühim kuu.

Veebruaris käis Haapsalu kinos 5951 filmihuvilist ning vaadatuimad linateosed olid loomulikult “Talve” (2563 külastust) ja “Sipsik” (2059 külastust).

Jugapuu ütles, et traditsiooniliselt koguvad rohkelt külastajaid Eesti filmid: „Eesti loodusfilmid, klassika ja anaimatsioon.” Ta lisas, et on isegi üllatav, et mullu veebruaris linastunud „Tõde ja õigus” ja „Klassikokkutulek 3” vaatajarekordit ei püstitanud. „Praegu tundub, et „Talve” vaatajanumbrid on „Tõele ja õigusele suhteliselt lähedal,” ütles Jugapuu.

Eelmine Haapsalu kino vaatajarekord oli 2018. aasta detsembris, mil külastajaid meelitasid kinno filmid “Eia jõulud Tondikakul”, “Tuulte tahutud maa” ja “Bohemian Rhapsody”. Toona käidi konos 4754 korral.

Märtsis võiks Jugapuu sõnul inimesi kinno meelitada näiteks draama „Emma” ja dokumentaalfilm „Naised”. „Kindlasti toob ka „Rain” inimesi kinno,” lisas ta.

Haapsalust pärit Janno Jürgensi esimene täispikk film „Rain”, mille osa võtteidki on Haapsalus tehtud, esilinastub Haapsalu kinos 22. märtsil. Siis tulevad vaatajatega kohtuma ka filmi režissöör Janno Jürgnes ja üks peaosalisi Rein Oja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S
4 aastat tagasi

Appi, viirus ründab .