VAT teater tuleb Haapsallu lavastusega „Kolm versiooni elust”

Lääne Elu

info@le.ee

Foto lavastusest „Kolm versiooni elust”. Foto: VAT teater
Foto lavastusest „Kolm versiooni elust”. Foto: VAT teater

Haapsalu kultuurikeskuses näeb 14. märtsil kell 19 vaadata VAT teatris välja tulnud menukat lavastust „Kolm versiooni elust”.

Kaasaja tuntuima prantsuse näitekirjaniku Yasmina Reza „Kolm versiooni elust” toob vaataja ette kahe perekonna õhtuse koosistumise, mis juhtub õnnetul kombel üks päev plaanitust varem. Näitlejate Harriet Toompere (Eesti Draamateater), Elina Reinoldi, Tanel Saare ja Margo Tederi mängitud põnevate käänakutega lugu räägib astrofüüsikust, mehest, kellel on kõik olemas, aga ikkagi tundub, nagu oleks kõik asjad vussis. Laps ei kuula sõna. Naine ei pea lugu. Uurimustöö kaaperdati. Karjäär on hääbumas. Ja ümberringi on vaid vastikud, põlastavad, silmakirjalikud inimesed. Sest mitte miski ei garanteeri sulle õnne. Või vähemalt sulle tundub nii.

Reza annab tegelastele küll võimaluse oma ebaõnnestumisi parandada ja laseb neil üht ning sama õhtut kolm korda läbi mängida. Aga kas inimene suudab õppida oma vigadest või klammerdub ta hoopis oma väikluse külge, nagu olekski see maailma suurim õnn?

„Kolm versiooni elust” on ühtaegu universaalne ja samas ebatavaline lugu inimestest, kes on oma elu pühendanud hiiglasliku kosmose uurimisele, kuid tegelikult ei saa hakkama enda pisikese elugagi.

Kuid samas, nagu ütleb üks näidendi tegelastest, me võime ju universumi mastaabis olla väiksemad kui tolmukübemed, kuid kui meie poleks kosmosele nime andnud ja seda uurima hakanud, kas sellel üldse oleks mingit tähendust?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments