4

Haiguslehtede hüvitamine esimesest päevast nõuab 20 miljonit lisaeurot

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Keskmine haigusleht kestab 13 päeva, ent esimesed kolm päeva sellest pole töötajale tasustatavad. Süsteemi muutmine nii, et haigusleht oleks juba esimesest päevast peale tasustatud, võtaks haigekassa eelarvest täiendavalt 20 miljonit eurot, kirjutas ERR.

Perearstid tegid haigekassale ettepaneku haiguslehtede määramine ja haiguspäevade tasustamine ümber korraldada. Näiteks pakutakse, et kolmel esimesel haiguspäeval ei peakski inimesed oma haigust tööandjale töövõimetuslehega tõendama ja võiksid koju jääda kokkuleppel tööandjaga. Arstide arvates ei vaja lühemad haigestumised arsti sekkumist ning ära jääksid töövõimetuslehtedega seotud telefonikõned. See vähendaks perearstikeskuste halduskoormust.

Kui aga haiguslehe nõue esimese kolme haiguspäeva eest ei kaoks, vaid need muutuksid tasustatuks, kuuluks haigekassa arvutuste kohaselt hüvitamisele 920 000 täiendavat haiguspäeva, mille maksumus oleks möödunud aasta andmete põhjal täiendavalt umbes 20 miljonit eurot.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
ajab krussi
ajab krussi

Olgu miljon või mitu, inimene on haige. Selleks ongi ju haigekassa. Või tehke terve nädal priiks ja riigihärrad saavad raha kokku hoida ja laristada ise. Riik?

pudrujakapsad
pudrujakapsad

Kust see (lisa)raha haigekassale tuleks? Ühe käega antaks, teise käega võetaks mõne maksutõusu näol inimestelt tagasi. Põduramad võidaksid, tervemad kaotaksid.

Aga
Aga

Seda ei arvuta keegi, kui palju inimesed oma palgast kaotavad

juss
juss

Haigeks peab jääma neljapäeva õhtul!

wpDiscuz