Perearstide ettepanekul ei peaks kolme esimest haiguspäeva tõendama haiguslehega

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Perearstid tegid haigekassale ettepaneku haiguslehtede määramine ja haiguspäevade tasustamine ümber korraldada, näiteks pakutakse, et kolmel esimesel haiguspäeval ei pea inimesed oma haigust töövõimetuslehega tõendama ja võiksid koju jääda kokkuleppel tööandjaga, kirjutas Eesti Päevaleht.

Haigekassa juhile Rain Laanele saadetud ettepanekus soovis arstide nimel esinenud perearstide seltsi juhatuse liige Karmen Joller, et haigekassa arutaks haiguslehtede küsimust tööandjatega. Arstide arvates ei vaja lühemad haigestumised arsti sekkumist ning ära jääksid töövõimetuslehtedega seotud telefonikõned, see vähendaks perearstikeskuste halduskoormust ja tööandjatel oleks suurem võimalus oma töötajaid distsiplineerida.

Sotsiaalministeeriumis valmistatakse praegu ette esmatasandi tervishoiu tugevdamise eelnõu ja kolme esimese haiguspäeva töövõimetuslehtede kohta seni muudatusi ette nähtud ei ole, ent sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juhi Heli Paluste sõnul ei ole selle lisamine menetluse hilisemas etapis välistatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments