Lääneranna vald otsib esinduskingiks väärikat meenet

Lääne Elu

info@le.ee

Lääneranna valla postmark. Foto: Lääneranna vald

Lääneranna vallavalitsus kuulutas välja meenekonkursi “Kotkas kotti!”, et leida uusi ja omapäraseid meeneid, mida külalistele kinkida või turistina siinses piirkonnas reisides kaasa osta.

Konkursil oodatakse osalema nii käsitöömeistreid, ettevõtjaid, äriühinguid kui ka loomekeskusi, seltse, koole ja teisi huvilisi.

Konkurss toimub nii esindusmeene kui ka turismimeene kategoorias.

Esindusmeene valmistamisel on kohustuslik kasutada Lääneranna valla sümboolikat. Meene peab olema eriline ja esinduslik ning selle kasutusõigus jääb ainult Lääneranna vallavalitsusele. Esindusmeene hind peaks jääma 25 euro piiresse.

Turismimeene peab olema seotud paikkondliku eripäraga, kutsuma ostma, olema mugav reisil kaasas kanda ning mida saab hankida turismiinfokeskustest ja suveniiripoodidest. Turismimeene hind peab jääma 10 euro piiresse.

Meenekonkursile oodatakse huvitavaid ja omanäolisi esemeid, mille valmistamisel on kasutatud Lääneranna vallale omaseid motiive või sümboolikat. Materjali- ja tehnikavalik on vaba, kasutada võib nii puitu, plastmassi, keraamikat, tekstiili kui ka lõnga jm. Meeneks sobib ka piirkonnale omane või valla piires toodetav kauasäiliv toiduaine.

Konkursitöid oodatakse 1. märtsiks Lääneranna vallamajja Lihulas.

Meenekonkurss “Kotkas kotti!”

Konkurss toimub kahes kategoorias:

  • esindusmeene, mis on eriline ja esinduslik ning mille kasutusõigus jääb ainult Lääneranna Vallavalitsusele;
  • turismimeene, mis on seotud paikkondliku eripäraga, kutsub ostma, on mugav reisil kaasas kanda ning mida saab hankida turismiinfokeskustest ja suveniiripoodidest.

Esindusmeene kategooria võitja ja turismimeene kümme paremat selgitab välja komisjon, kuhu kuuluvad Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets (komisjoni esimees); Lääneranna vallavalitsuse liikmed Tiina Lobja, Andres Annast, Margus Källe ja Martin Tee, Lääneranna Vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Kristina Kukk; Lääneranna valla sümboolika autor Erkki Pung, graafiline disainer ja Lääneranna valla visuaalse identiteedi arendaja Ain Saare, Lääneranna Muuseumide juhataja Marika Valk ning Lääneranna Vallavolikogu kultuurikomisjoni esimees Jüri Mõniste.

Turismimeene esikolmik selgitatakse välja rahvahääletuse tulemusena, mis viiakse läbi keskkonnas VOLIS ja Lääneranna vallavalitsuse teeninduskeskustes, kus oma hääle saavad anda kõik Eesti vabariigis elavad ja ID-kaarti omavad isikud.

Meenekonkursi tulemused tehakse teatavaks käesoleva aasta 31. mail Lihulas toimuval kevadlaadal, kus saab näha ka kõiki konkursile laekunud töid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ain
4 aastat tagasi

Lihula lilltikand on üle Eesti kuulus. Mida siin enam otsida. Sellest maanduvast varesest ühist sümbolit ei kujune.

Randlane
4 aastat tagasi

Tundub, et ära on unustatud konkursi võitja. Kas selleks on patsutus õlale ja luba meenet toota ja müüa seda laadal 10 euro eest? Ei, aitäh!

Kaie
4 aastat tagasi

Miks peavad olema komisjonis kohalikud poliitikud kes ei tea kunstist ja turundusest ööd ega mütsi. Tulemuseks on pärast jälle mingi käkk nagu juhtus lipuga jne.

Jah
4 aastat tagasi

Kivi rannast, hea hapukapsatünnile vajutuseks panna.