Jõuluvana Kusti külastas Risti hooldekodu elanikke

Lääne Elu

info@le.ee

Jõuluvana Kusti käis kolmapäeval Risti hooldekodus. Foto: erakogu
Jõuluvana Kusti käis kolmapäeval Risti hooldekodus. Foto: erakogu

Haapsalus linnas võib jõuluvanasid jooksmas näha juba pea iga päev ja päkapikkudel juba jalad villis susse otsides ja neisse komme poetades.

Kolmapäeval liikus üks jõuluvana Risti alevikus. Jõuluvana Kusti jutu järgi oli tal toredaim külaskäik sealkandis Risti hooldekodu vanaisade- vanaemade juurde. Juhataja Ave Talving kutsus jõuluvana külla. Tore tegu oli see, sest jõuluvana nähes lõi mitmegi taadi ja memme nägu särama. Päris mitmel tuli veel ka kunagise kooliaja laulusalm või luuletus meelde. Üks hoolealune luges ette „Meie Kiisul kriimud silmad” ja teatas, et see oli ta esimene laul mida ema talle 85 aastat tagasi õpetas.

Meelerõõmu hoolealustele oli nii palju, et jõuluvanal tuli kingikoti vedamiseks laenata ratastooli. Pärast sai ka ise sellel enne edasiminekut jalga puhata ja veel juttu ajada. Kommikoti sai ka selle maja juhataja Talving ja see oli juba jõuluvana preemia tublile juhatajale.

Kalle Tõnisma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments