Lihula spordihoone sai nurgakivi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lihula koolipere oli tunnistajaks kui ajakapsel vundamendiauku paigaldati. Foto Kristina Kukk/Lääneranna teataja

Esmaspäeval pandi Lihulas peaaegu kogu koolipere silme all nurgakivi gümnaasiumi uuele spordihoonele.

Ajakapsli panid vundamendiauku Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets, ehitaja esindajana ProEhituse projektijuht Reevo Kirna ning Lihula gümnaasiumi õpilane Elisabeth Kesküla.

Lääneranna valla avalike suhete spetsialisti Kristina Kuke sõnul pandi tulevaste põlvede tarvis ajakapslisse käibelolevad mündid ja paberrahad, Lääne Elu ja Pärnu Postimehe laupäevased lehenumbrid, samuti Pärnu Postimehe vahel ilmunud noorteleht, kus oli avaldatud Lihula noorte arvamusi, ning Lääneranna Teataja number.

Kukk ütles, et emotsionaalselt kõige liigutavam asi ajakapslis on Lihula gümnaasiumi 1. ja 12. klassi õpilaste ootused ja lootused seoses uue spordihoonega. „1. klass pole saanud vanas spordihoones, 12. klass ei jõua aga enam uues hoones kehalise kasvatuse tundi pidada,” ütles Kukk.

Piduliku päeva puhul peetud kõnedes avaldati lootust, et uus spordihoone tuleb vanast soojapidavam ja seda ehitaja ka lubas. Uus võimla kerkib 1996. aastal ehitatu asemele. Lihula gümnaasium vajas uut spordihoonet, sest vana oli liiga väike ega pidanud sooja. Vana hoone lammutamist alustati oktoobris.

Vanast spordihoonest jäi järgi ainult esimene, silikaatkividest ehitatud osa, kus asuvad riietus- ja duširuumid. Kuke sõnul on vallavalitsus eraldanud raha ka selleks, et tuleval aastal saaks need renoveerida.

Uude võimlasse tuleb täismõõdus korvpalliväljak, mida vanas ei olnud. Samuti on uues saalis ruumi pidada korraga kahte kehalise kasvatuse tundi ja mängida võrkpalli. Ülakorrusele sisustatakse jõusaal. Uus hoone parandab märgatavalt gümnaasiumiõpilaste sportimisvõimalusi.

Lihula spordihoone ehitus läheb maksma ligi 1,5 miljonit eurot, millest miljon eurot on riigi toetus. Spordihoone valmib tulevaks õppeaastaks.

Fotod Kristina Kukk/Lääneranna Teataja

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments